187329100_468976824188999_4856966244192806950_n

Prakticirate li već višekratnu bocu za vodu? Ako ne, vrijeme je za ovu zelenu naviku

GREEN_300_listici_sredina

Praktično i osviješteno

Ako još uvijek sa sobom u dan ne nosite višekratne bočice za vodu, ovotjedni zadatak u sklopu našeg izazova pokrenutog na Dan planeta Zemlje pravo je vrijeme za započeti uvoditi ovu zelenu naviku.

Koliko često stajete na kioscima kako biste kupili bočicu vode jer još uvijek niste nabavili višekratnu bocu ili ste ju jednostavno opet zaboravili kod kuće? Konstantnom kupnjom bočica vode ne samo da sebi radimo nepotrebni trošak, već i gomilamo hrpu nepotrebnog plastičnog otpada o čijoj količini u svijetu ne moramo dodatno ni pisati. Zato je ovotjedni zadatak u sklopu našeg izazova koji je pokrenut na Dan planeta upravo to, da od danas pa na dalje počnete koristiti višekratne boce.

Na policama trgovina naći ćete uistinu veliki izbor višekratnih boca u svim bojama i dizajnu koji vam odgovara, a možete i birati između staklene, metalne ili pak one od plastike za višekratnu upotrebu. Uz pravilno održavanje, boca može potrajati godinama, a vi ćete time uštediti i novac, ali i smanjiti količinu plastičnog otpada jer svaki mali korak se itekako računa. Podijelite s nama fotografiju vaših višekratnih boca i gdje sve idete s njima uz hashtag #greennavike te tagajte na Instagramu profil Green Hrvatska. Veselimo se vašim fotografijama i usvajanju nove zelene navike.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.