Od ovog neuobičajenog komada napravite viseći držač za biljke

Višak tkanina i odjeće je uvijek dobrodošao u kućanstvu

Imate previše stare odjeće u ormaru za koju smatrate da je u toliko lošem stanju da je ne možete niti donirati? Izrežite staru pamučnu majicu i od nje stvorite makrame remek djelo! Divnu visilicu za biljke!

Doniranje stare odjeće u humanitarne svrhe ili preprodaja odjeće na buvljaku ili u Second hand dućanu uvijek je dobra opcija, no što kada posjedujete stare T shirtove za koje znate da ih nećete pretvoriti u krpe za brisanje poda ili pomagače pri navodnjavanju biljaka? Neka vam majica iz tinejdžerskih dana s ispisnim logom nekog popularnog pića ili banda više ne zauzima mjesto u garderobi. Znamo da je nećete nositi! Radije uzmite škare u ruke i poigrajte se s maštom te staru krpu pretvorite u neodoljivu visilicu za biljke.

Za ovaj DIY projekt dovoljna vam je stara pamučna majica, po mogućnosti što već i jedne škare. 
Izrežite majicu na 8 traka. Najlakši način da to učinite je tako da izrežete ravno preko rukava, a zatim preklopite dio tijela majice na pola i prerežite, preklopite svaki od tih dijelova i izrežite, a zatim ponovite posljednje vrijeme dok ne dobijete 8 ujednačenih traka. Izrežite po jednom šavu svakog dijela tkanine dugačku trakicu i pretvorite je u krug u oblik užeta. Zatim povucite svaku traku od tkanine i razvucite i na kraju povežite u veliki čvor, oko 10 centimetara do kraja trakica. Zatim padajuće trakice još jednom razdvojite i ponovno povežite u čvor 4 centimetra dalje. Ovaj postupak ponovite dok ne dođete do 3/4 kraja lanca i nađite mjesto na kojem ćete povezati visilicu.

Položite svoju omiljenu balkonsku biljku u visilicu i uživajte u pogledu na nju!

 

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.