Zašto su solarni sustavi idealni za vašu vikendicu?

GREEN_300_listici_sredina

Volimo solarnu energiju i Sunce

Pravo je vrijeme za bijeg od svakodnevice! Ukoliko niste ljubitelji odmora na obali, vikendica u planinama je idealan za izolaciju. Sve su popularnije vikendice koje su ekološki održive i one koje imaju svoje solarne panele.

Vikendice su spas u vrućim mjesecima! Posebno ako se nalaze u blizini neke rijeke ili u planinama te imaju savršen omjer dnevne Sunčeve svjetlosti i šumske hladovine. Baš zbog povoljnog prirodnog okruženja, one mogu dobiti najbolje od prirode. Možete instalirati kišnicu ili mini vjetrenjaču, a najmoderniji pristup ekološki održivoj vikendici svakako daju solarni paneli. Idealno su rješenje za svaku nekretninu bez priključka električne energije, no još uvijek brojni vlasnici vikendica s nepovjerenjem gledaju prema solarnim panelima na krovu kuće. No, saznajemo točno 5 razloga zbog kojih biste trebali instalirati solarne panele za vikendicu.

Umanjeni troškovi

Uvođenje strujnog priključka u divljini je pravi izazov. Ne samo zbog udaljenosti od prvog traga civilizacije i nepostojanja električnog priključka na toj lokaciji, nego i zbog ogromnih troškova koji će uslijediti nakon što konačno pronađete toliko željeni priključak. Cijeli solarni sustav za vikendicu koštat će znatno manje nego postavljanje strujnog priključka u vašem malom raju.

Bez režija

Jeste li se ikada suočili s tekućim troškovima koji dođu na naplatu u nekretninama koje posjedujte, a koje nisu vaše mjesto za život? Morali biste se suočiti s time da će računi za struju dolaziti svaki mjesec, neovisno o tome boravite li tamo ili ne. Zato su solarne ćelije koje skladište prirodnu energiju sunca idealne za kućicu na osami. Čak i ako odlučite uvesti priključak za električnu energiju u vikendici, solarni paneli su i dalje dobra opcija. Ne kao rezervni plan, nego kao sredstvo za povrat novca. Naime, moguća je opcija stvaranja ugovora o otkupu viška proizvedene električne energije uz pomoć solarnih panela. Dugoročno gledano, na ovaj način biste mogli i zaraditi!

Dugovječnost

Jeste li znali da solarna oprema ima garanciju od čak 25 godina? Dugi vijek solarne opreme dobar je razlog za instalaciju solarnog sustava na nekretnini, jer svaki vlasnik nekretnine želi da mu investicija u solarnu opremu bude što isplativija, a da oprema što duže traje. Garancija je 25 godina, no stvarni vijek trajanja solarnog sistema je znatno duži…

Održavanje

Za razliku od nekog prijevoznog sredstva ili skupog gadgeta poput laptopa, fotoaparata i mobitela, solarni paneli su jako jednostavni za održavanje. Servis im rijetko kad treba jer solarni sistemi gotovo nikad ne akumuliraju. Prilagođavaju se vremenski uvjetima i praktički egzistiraju sami za sebe.

Energetska neovisnost

Više vas ne treba zabrinjavati hoće li cijena struje na tržištu rasti ili padati, imate prikupljenu solarnu energiju koja je samo vaša i u potpunosti besplatna!

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.