brazil naslovna

Više od 60 gradova u Brazilu pogođeno strašnom olujom: Ljudi na krovovima čekaju pomoć

GREEN_300_listici_sredina

Nove oluje

Strašna oluja, uzrokovana tropskim ciklonom, zahvatila je područje južnog Brazila. Ulice su se pretvorile u rijeke, a u nekim mjestima voda je preplavila i stambene objekte pa stradali na krovovima svojih kuća čekaju evakuaciju.

Od ponedjeljka navečer južni je Brazil poharala snažna oluja uzrokovana tropskim ciklonom kojim je pogođeno više od 60 gradova, poginulo je više od 3o osoba, a bez krova nad glavom ostalo je više od 1600 obitelji. Spasilačke ekipe na terenu su danonoćno i helikopterima izvlače ljude iz poplavljenih područja.

Timovi za traženje nestalih i stradalih kreću se po dolini Taquari, oko 150 km sjeverozapadno od glavnog grada države Porto Alegre, gdje su zabilježene najveće štete. Poplave u državi Rio Grande do Sul ubrajaju se među veće nepogode, a zadnja zabilježena poplava većih razmjera ove godine bila je u saveznoj državi São Paulo, kada je poginulo više od 50 osoba.

Vlasti su u srijedu objavile crveni meteoalarm za područja uz rijeke Jacui, Cai i Taquari. Televizijske snimke prikazuju obitelji na krovovima njihovih kuća koje čekju pomoć kod evakuacije.

Mnogi od stradalih umrli su od strujnog udara ili su bili zarobljeni u vozilima, kako izvještava brazilski portal g1.

PHOTOS BY: Unsplash/Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.