resize

VIDEO Zastrašujuća snimka: Po prvi put snimljen je kit kako ubija morskog psa

GREEN_300_listici_sredina

Prva u svijetu

Snimka je dio znanstvene studije koja također daje nove uvide u pokušaje morskih pasa da izbjegnu hvatanje od strane kitova. Znanstvenici su zaključili da morski psi pribjegavaju taktikama svojih vlastitih pljenova poput tuljana.

Objavljena je nevjerojatna snimka na kojoj se vidi kako kit ubojica lovi velike bijele morske pse u Južnoj Africi. Tim znanstvenika upotrijebio je helikopter i dron kako bi snimili prvu snimku orki iz zraka kako love i ubijaju morske pse. Pogledajte kako veliki predator u samo nekoliko sekundi postaje plijen prepušten kitu ubojici.

Snimka je dostavljena kao dio rada objavljenog u časopisu Ecology Ekološkog društva Amerike u listopadu, nudeći novi uvid u sukobe između dva glavna morska predatora. Studija također daje nove uvide u pokušaje morskih pasa da izbjegnu hvatanje od strane kitova.

Kako je vidljivo na snimci, u dva navrata, kitovi su se približili morskim psima polako, a umjesto da pobjegnu, morski pas je ostao blizu orke, držeći je na vidiku, što je uobičajena strategija koju tuljani i kornjače koriste da izbjegnu morske pse. Dakle, možda morski psi kopiraju ponašanje onih koje love, budući da su dovedeni u neobičan položaj da budu lovljeni? To znanstvenici još uvijek istražuju.

PHOTOS BY: Sea Search Research & Conservation / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.