1685777331457

U hrvatskoj trgovini možeš skenirati rajčicu i papriku i tako saznati od kuda dolazi. Evo kako

GREEN_300_listici_sredina

Uskoro za sve voće i povrće!

Kupci će od sada u Kauflandu uz pomoć skeniranja QR koda (u katalogu i u dućanu) moći saznati sve informacije o sorti, procesu proizvodnje, postupcima uzgoja i brige za usjeve te porijeklu voća i povrća.

Podrška domaćim proizvođačima prvi vrhu je liste prioriteta za Kaufland u Hrvatskoj. No, ovoga su puta, kada je riječ o domaćoj kontroliranoj proizvodnji svježeg voća i povrća, otišli korak dalje. Putem digitalne platforme AGRIVI osigurali su bolju kontrolu proizvoda i dobavljača.

AGRIVI softver prikuplja sve informacije od početka do kraja procesa proizvodnje i tako jamči potpunu sljedivost svih poljoprivrednih procesa proizvodnje. To dovodi do visoke razine kvalitete svježeg voća i povrća te transparentnosti.

“Veliku pažnju posvećujemo suradnji s domaćim poljoprivrednicima te nam je iznimno bitno našim kupcima ponuditi lokalne proizvode vrhunske kvalitete. Upravo je AGRIVI ta spona između nas i kupaca jer sada i sami pomoću QR koda mogu provjeriti kompletnu povijest proizvoda koje kupuju“, kazao je član Uprave za Nabavu iz Kauflanda Hrvatska Daniel Šturm.

‘Naše mi najbolje paše’

Podsjetimo, kroz projekt “Naše mi najbolje paše“ Kaufland surađuje s više od 60 domaćih proizvođača, a od prošle godine uveli su i Model ugovorene proizvodnje voća i povrća, gdje s pomno odabranim lokalnim proizvođačima sudjeluju u uzgoju određene sorte od biranja sjemena, nadgledanja razvoja, sve do plasiranja u trgovine.

Sama implementacija softvera u trgovine provodit će se postepeno te za sada kupci mogu skeniranjem QR koda dobiti informacije o rajčicama, a tijekom ljeta i o dinji, lubenici itd.

PHOTOS BY: Kaufland / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.