slapnica naslovna

Tajna koju skriva Žumberak: Predivna Dolina Slapnice zove vas u jesensku šetnju prirodom

GREEN_300_listici_sredina

Izlet koji ne smijete propustiti

Ako tražite idealnu lokaciju za uživanje u jesenskim čarima prirode, Žumberak je idealno mjesto, a šetnica Dolinom Slapnice otkrit će vam ljepotu koja se krije samo sat vremena vožnje od hrvatske metropole.

Još uvijek možete otići u prirodu, upustiti se u podužu šetnju i udahnuti zrak obogaćen kisikom i oslobođen ispušnih plinova automobila. Jedna destinacija, koja se nalazi na samo sat vremena vožnje od Zagreba, dragulj skriven u Prirodnom parku Žumberak, jest Dolina Slapnice.

Ova prekrasna Dolina smještena je na granici općina Žumberak i Krašić, a pješačka staza proteže se osam kilometara uz potok, dobro je označena i na nju se možete priključiti već s parkinga iza kamenoloma Slapnica, kod mjesta Medven Draga, koje se nalazi nedaleko od Krašića.

Makadamski put lako je prohodan i nema većih uspona pa ga mogu svladati i oni slabije kondicije, ali, pogotovo u jesensko vrijeme, valja se opremiti odgovarajućom obućom i odjećom jer s njega možete skrenuti i na ponešto strmije šumske staze koje mogu biti vlažne i skliske.

Ne morate se brinuti da ćete se izgubiti iako ste ondje prvi put jer je staza označena putokazima i markacijama.

Na kraju same staze naići ćete na Draganov mlin, jedinu naseljenu kuću u dolini koja je od slapa Brisalo udaljena dvadesetak minuta laganog hoda. Ako produžite  stotinjak metara uzvodno, doći ćete i do samog izvora Slapnice.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.