refhad-SyH6CiIjzs8-unsplash

Splitska Čistoća od jutra u štrajku. Puljak pregovarao s radnicima, čuli se povišeni tonovi

GREEN_300_listici_sredina

Otpad odvezen samo s jedne lokacije

Djelatnici Čistoće traže povećanje plaća za 133 eura, no direktor tvrtke nudi 6-postotno povećanje na bruto iznos plaće. Štrajkaši su izvijestili javnost da su svi operativni poslovi trenutno zaustavljeni te da je samo jedan kamion otišao po otpad u splitski KBC.

Splitski djelatnici Čistoće krenuli su sa štrajkom. Okupili su se u krugu poduzeća, ali ne ispunjavaju radne obveze. Početak štrajka označio je povjerenik nezavisnog sindikata Marin Jagdić zalijepivši na ulaz tvrtke natpis “Štrajk”, javlja Telegram. Među okupljenima je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Djelatnici su, najavljujući obustavu rada, tražili povećanje plaća i bolje uvjete rada, na što im je Puljak odgovorio da su radnici Čistoće među najbolje plaćenima u Hrvatskoj.

Ranije su se u pregovorima Puljka i njegova pomoćnika Bojana Ivoševića sa štrajkašima čuli povišeni tonovi.

Pregovori bez rezultata

Jednosatni pregovori štrajkaša splitske Čistoće i gradonačelnika Ivice Puljka u krugu tvrtke završili su bez ikakva rezultata te je Puljak nakon toga sa zamjenikom Bojanom Ivoševićem otišao na pregovore u ured direktora tvrtke Ivice Karoglana.

Štrajkaši su izvijestili javnost da su svi operativni poslovi trenutno zaustavljeni te da je samo jedan kamion otišao po otpad u splitski KBC.

Povjerenik nezavisnog sindikata Marin Jadrić rekao je novinarima da štrajkaši u Splitu traže da se njihove plaće i uvjeti rada riješe kolektivnim ugovorom po načelu sistematizacije kao što je to učinjeno nedavno u Zagrebu.

Na pitanje zašto su bili povišeni tonovi za vrijeme razgovora s gradonačelnikom Puljkom Jadrić je rekao da je to normalno jer su ljudi napeti.

Što djelatnici traže?

Djelatnici Čistoće traže povećanje plaća za 133 eura, no direktor tvrtke nudi 6-postotno povećanje na bruto iznos plaće.

“Nakon sastanka ponudili su da se podignu tri skupine najnižih koeficijenata. Međutim to nije bio zahtjev sindikata u pregovorima. Čekamo konkretnu ponudu. Tražimo stalni dodatak od 132,72 eura bruto svaki mjesec. Mi smo za pravedniji model”, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata Čistoće Marin Jadrić u razgovoru za HTV.

PHOTOS BY: Unsplash, Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.