nevrijeme naslovna (2)

Razorna oluja u Hrvatskoj odnijela tri života, ima ozlijeđenih, a materijalna šteta tek se zbraja

GREEN_300_listici_sredina

Šteta nakon katastrofalnog nevremena

Olujno nevrijeme, koje je zahvatilo sjevernu i središnju Hrvatsku, malo tko da je očekivao. Nažalost, bilo je i ljudskih žrtava, a samo u Zagrebu hitne su službe zaprimile više od 700 poziva.

U srijedu oko 16 sati olujno nevrijeme počelo je svoj pohod u glavnome gradu Hrvatske, uzevši dva života i ostavivši za sobom golemu materijalnu štetu. Dva sata kasnije olujan vjetar i jaka kiša preselili su u Slavoniju, a tijekom razorne oluje u Općini Cernik je poginula još jedna osoba.

Zbog nevremena u Zagrebu, hitne su službe zaprimile više 700 poziva, među kojima je i nekoliko dojava o ozlijeđenim osobama, a vatrogasci su imali oko 50 intervencija.

nevrijeme

Mnogi su građani Zagreba, pogotovo oni koji žive u strogome centru grada, imali i polavljene podrume, a zagrebačkom je Ilicom tekla rijeka padalinskih voda.

Nevrijeme je protutnjalo i Slavonijom, a velike štete bile su u Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Požegi i Cerniku. Kako izvještava Požeški.hr, u oluji je stradao i krov Policijske uprave Požeško-slavonske.

Ovo je nevrijeme neugodno iznenadilo i građane Hrvatske, ali i nadležne službe, pa čak i meteorologe. Iako su za središnju Hrvatsku bili najavljeni lokalni pljuskovi, ovakav scenarij nitko nije očekivao. U središnjem Dnevniku HTV-a, olujno nevrijeme komentira je i Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

“Već sad se na radarskim odrazima može vidjeti kako ima nestabilnosti koje bi se ponovno od sjevera Italije, preko Slovenije mogle približiti našim krajevima već večeras kasno navečer, pri čemu energije za ovakvo nešto ipak ne bi trebalo biti. Lokalno će biti mjestimično tuče, olujnoga vjetra. Zbog klimatskih promjena o kojima svi pričamo i kojih smo svjesni trebamo znati da će ovakvih nevremena biti sve češće”, rekao je Mikec.

Na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite objavili su detalje o olujom pogođenim područjima Hrvatske.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.