Pet CEMETERY- dog grave. Lisbon, Portugal.,Image: 295035331, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Ova zemlja otvara prvo javno groblje za kućne ljubimce: ‘To je odgovor na rast osjetljivosti za životinje’

GREEN_300_listici_sredina

Objavili i cjenik

Osim samog pokopa, groblje će nuditi i usluge odvoza preminulih ljubimaca, organizaciju ispraćaja, ali i brisanje životinja iz registra kućnih ljubimaca. 

Malaga uskoro dobiva prvo javno groblje kućnih ljubimaca u Španjolskoj. Riječ je o projektu koji bi trebao koštati nešto više od milijun eura.

Iako četiri španjolska grada već imaju privatna groblja za kućne ljubimce, gradsko vijeće tvrdi da će njihovo javno groblje za životinje i krematorij biti nešto posebno. Kako kažu, odgovor je to na “rastuću društvenu osjetljivost kada je riječ o poštivanju i brizi za životinje”, prenosi Guardian.

groblje kućnih ljubimaca u New Yorku

Osim samog pokopa, groblje će nuditi i usluge odvoza preminulih ljubimaca, organizaciju ispraćaja, ali i brisanje životinja iz registra kućnih ljubimaca.

Objavili cjenik

“Objekt je izgrađen u skladu s kriterijima održivosti i energetske učinkovitosti, a uključivat će zgradu za usluge klijentima – s recepcijom, administrativnim uredom, veterinarskom ordinacijom i sanitarnim čvorovima – krematorij i oproštajnu sobu. Na jednom dijelu groblja će se vršiti ukop tijela, drugi je namijenjen urnama“, stoji u priopćenju.

Groblje za kućne ljubimce, ilustracija

Pomalo bizarno, već su objavili i cjenik.

Kremiranje za životinju do 30 kilograma koštat će 170 eura, dok će mjesto za urnu ili ukop u “parku sjećanja” koštati 250 eura za životinju iste težine. Cijena uključuje ​​deset godina održavanja malenog grobnog mjesta.

 

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.