yannick-menard-_x_fcnwjFOE-unsplash

Otvoren je prvi ikad centar za regeneraciju divljih životinja. Evo gdje se smjestio…

GREEN_300_listici_sredina

Edukacija i djelovanje

Škotska je postala dom prvom Centru za regeneraciju divljeg biljnog i životinjskog svijeta ikad u svijetu. Ovaj centar prvi je takve vrste, cilj mu je revitalizirati opustošene krajolike, educirati posjetitelje, ali i širiti se na druge krajeve Europe i svijeta.

U blizini jednog od najpoznatijih mjesta u Škotskoj, svoja vrata otvorio je prvi svjetski Centar za regeneraciju divljih životinja. “Dundreggan Rewilding Center” sada je otvoren u blizini jezera Loch Ness u škotskoj visoravni i to zahvaljujući dobrotvornoj organizaciji “Trees for life” za koju je ovo tek početak otvaranja ovakvih centara koji bi trebali pomoći istrebljenim krajolicima diljem svijeta.

Mjesto nade

Dobrotvorna organizacija koja stoji iza projekta nada se da će centar pokazati kako oporavak prirode i djelovanje na mnogih može nadahnuti ljude diljem Škotske i svijeta. Tamo svi koji dođu mogu naučiti o važnosti ponovnog oživljavanja degradiranih krajolika, uzbudljivim projektima oživljavanja koji su trenutačno u tijeku.

“Ovo je mjesto nade. Želimo udahnuti život ogromnom potencijalu gorja kako bismo pomogli revitalizirati prirodu, omogućavajući ljudima iz svih društvenih slojeva fantastična iskustva dok podupiremo ponovno naseljavanje divljih životinja, jačamo društvene i gospodarske mogućnosti i rješavamo klimatske i prirodne probleme”, istaknuo je za Treehugger Steve Micklewright, izvršni direktor “Trees for Life”.

Mnoštvo sadržaja

Ovim je projektom otvoreno 20 novih radnih mjesta, a dobrotvorna organizacija objašnjava da će otvaranje nastaviti jačati lokalno gospodarstvo. Novootvoreni cenatr, prvi takve vrste u svijetu posjetiteljima nudi divlje šumske staze, priče o šumi i edukacije prilagođene djeci kao i pustolovnije šetnje za one željne izazova.

PHOTOS BY: Instagram, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.