tom-bressolles-_ANpqrdA9qQ-unsplash

Održiv smartphone kao poklon ispod bora

GREEN_300_listici_sredina

Mobiteli koji traju godinama su budućnost...

Ako ste jedni od onih koji uživaju u čistom zraku, izbjegavaju vožnju autom, recikliraju i trude se iskoristit svaku stvar do maksimuma, brand Nokia očito vas je prepoznao i u ovom blagdanskom razdoblju podsjetio na svoja dva zelena modela.

Pametni mobiteli, razni korisni gadgeti i zabavne konzole su prije svega funkcionalni, praktični i zanimljivi darovi koje ćemo koristiti duži period. U moru tehnologije i inovativnih uređaja, ovog bi Božića mogli odabrati nešto i za sebe i za okoliš – održivi smartphone.

Mobiteli su postali sve češći božićni pokloni, a model koji stiže iz Nokie mogao bi vam postati idealno “rješenje” za ekološki osviještene osobe. Nokia G60 5G idealan je dar za sve one koji misle i žive “green”. Sa stražnjom stranom izrađenom od 100% recikliranih materijala i 60% recikliranim okvirom, ovaj pametni telefon s trostrukom kamerom od 50 MP sjajna je božićna prilika. Osim što je savršen za sve one koji vole gledati filmove i TV emisije dok su u pokretu zahvaljujući zaslonu s brzinom osvježavanja od 120 Hz za super glatko gledanje, uz ovaj model možete biti bezbrižni i oko “roka trajanja” samog uređaja uz prepoznatljivo obećanje 3-3-3 (tri godine softverskih nadogradnji – tri godine sigurnosnih ažuriranja – trogodišnje jamstvo).

S malom crvenom mašnom možete upakirati i Nokia X30 5G održivi pametni telefon. Napravljen od 100% recikliranog aluminija i 65% reciklirane plastike, ovo je najekološkiji Nokia pametni telefon dosad! Kada bi milijun ljudi zadržao Nokiu X30 5G još jednu godinu, uštedio bi istu količinu CO2 koliko je potrebno za napajanje više od 5000 domova godinu dana stoga kupnja ovakvog poklona nije samo veselje za onoga koji poklon dobiva već i za planet. Signature 3-3-3 obećanje znači rjeđe nadogradnje pametnog telefona, a dvodnevno trajanje baterije i Pureview kamera s velikim pikselima od 50 MP garantiraju zadovoljstvo poklonom.

Misija HMD Globala koji stoji iza Nokie jest ujediniti svijet pružanjem pouzdanih i dugotrajnih proizvoda i usluga koje ne koštaju zemlju. Tako je postigao vrlo impresivnu platinastu ocjenu održivosti EcoVadis 2022, jer se tvrtka nalazi u prvih 1% poslovanja i 98% tvrtki koje su priznate zbog njihove predanosti održivim praksama u proizvodnji komunikacijske opreme.  Između ostalog, uveli su istinski kružni model pretplate koji nagrađuje ljude koji produžuju životni ciklus svojih telefona.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.