285348290_132249236128627_3552020318697095781_n

Oaza skrivena u planinama: Ovdje turisti sami proizvode hranu, brinu za životinje i spavaju u prirodi

GREEN_300_listici_sredina

Neobična zajednica

Riječ je o posebnoj zajednici u gruzijskim planinama. Ovdje posjetitelji zajedno kuhaju, brinu za organski vrt, pomažu životinjama i žive u skladu s prirodom. Namijenjena je svima koji se žele odmoriti od gradske užurbanosti.

Ovdje ljudi iz zemalja diljem svijeta dolaze pobjeći od užurbanog gradskog života. Chateau Chapiteau bajkovito je kraljevstvo u srcu Gruzije koje se prostire na 12 hektara. Nalazi se u dolini planina Lagodekhi uz rijeku i okruženo je slikovitim krajolikom sa svih strana s nacionalnim parkom u blizini. Ovdje posjetitelji uzgajaju svoju hranu, spavaju u održivim nastambama i žive jednostavno.

Riječ o posebnoj zajednici koju je osnovao Ivan Mitin, koji je posljednjih dvanaest godina proveo radeći na stvaranju sličnih društvenih prostora diljem svijeta. Ovo u Gruziji prostire se na 12 hektara, a posjetitelji ovdje mogu pronaći mir u okviru zaštite ekosustava i ljubavi prema životu.

Poseban je fokus na hrani koja je ovdje središnji dio života stanovnika. U okviru imanja nalazi se i organska farma i dva staklenika. Svi su odgovorni za pripremu hrane, a sve obroke jedu zajedno za velikim stolom. Imanje služi i kao utočište za male životinje: trenutno je u zajednici pet pasa i tri mačke koje su spasili štićenici.

Za sve one koji su se umorili

Ovo je mjesto od otvaranja posjetilo više od 200 ljudi. Radili su na građevinskim projektima, pomagali oko životinja, sadili svoje povrće ili sudjelovali u kuhanju. Naravno, to je i mjesto za one koji se samo žele opustiti i doživjeti ovaj duh zajednice. Cilj je jasan – kreirati emocionalno sigurno mjesto za sve koji su se umorili od modernog načina života, pridržavajući se pritom svih ekoloških načela života.

PHOTOS BY: Chateau Chapiteau, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.