kartikay-sharma-hnHt-2Z-Ozs-unsplash

Novi udar na džep Zagrepčana: Raste cijena vode!

GREEN_300_listici_sredina

Pokrivanje dugova

Trenutno se u Zagrebu gubi oko 50 posto vode, prvenstveno zbog stare infrastrukture

Raste cijena vode u Zagrebu. Potvrdio je to predsjednik Uprave Holdinga, Ivan Novaković, u ponedjeljak nakon brifinga. Kako javlja N1, Novaković je nakon sastanka dao izjavu za medije, u kojoj je poručio da će s početkom nove godine narasti cijene za usluge Vodoopskrbe i odvodnje i to za čak 20 posto, ali i cijena javnih garaža. Kako je rekao Novaković, unutarnje rezerve više nisu dovoljne za amortizaciju inflacije i rasta svih uzlaznih troškova.

“Tako će u 2023. godini Vodoopskrba i odvodnja morati korigirati cijene za oko 20 posto, čime će se prestati stvarati gubici u poslovanju te ujedno započeti nužni investicijski ciklus za što je namijenjeno tri četvrtine prikupljenih sredstva”, poručio je Novaković. Trenutno se u Zagrebu gubi oko 50 posto vode, prvenstveno zbog stare infrastrukture.

Osvrnuo se i na situaciju koju je nova vlast zatekla u Zagrebu, rekavši da je poduzeće bilo na rubu bankrota. “Uz višak radnika u administraciji, manjak operativnih radnika, kao i zastarjelu opremu. Situaciju su dodatno otežale posljedice potresa i covida te energetska kriza”, poručio je. Sve navedeno predstavilo je pred Upravu zagrebačkog Holdinga imperativ pokretanja snažnih i brzih mjera stabilizacije poslovanja”, rekao je.

Dodao je da je Holding nakon godinu dana uspio stabilizirati situaciju te da više ne prijeti nelikvidnost, a osvrnuo se i na situaciju s odvajanjem otpada. ” Već sada, nakon manje od dva mjeseca primjene, odvaja se 27 posto manje miješanog otpada. Zbog toga, sljedeći tjedan kreće odvoz plastike i papira jednom tjedno za sve višestambene zgrade”, kazao je predsjednik Uprave Holdinga.

PHOTOS BY: Unsplash, Holding / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.