supovi naslovna

Nakon tretmana u oporavilištu na Cresu, četiri bjeloglava supa puštena u prirodu

GREEN_300_listici_sredina

Zaštita životinja

Nakon što su ozliježeni bjeloglavi supovi doneseni u Oporavilište na Cresu, pružena im je veterinarska pomoć te su prošli tjedan pušteni na slobodu.

Otok Cres je poznat kao i otok bjeloglavih supova, a ondje se u Belom nalazi i Oporavilište za bjeloglave supove, čiji su članovi prije nekog vremena pronašli četiri ozlijeđene ptice.

Osim što su se pobrinuli za njih, nadjenuli su im imena – Palina, Coline, Lima i Anton. Nakon što im je pružena pomoć, a veterinari s Veterinarski fakulteta i zagrebačkog ZOO-a dali zeleno svjetlo da su ptice zdrave i spremne za povratak u prirodu, supovi su pušteni na slobodu.


Supovi su također označeni i GPS odašiljačima, koji su nabavljeni u sklopu projekta LIFESUPort, kako bi se moglo pratiti njihovo daljnje kretanje

Naime, ovome je projektu za cilj očuvati i unaprijediti populaciju bjeloglavih supova na Kvarneru. Nositelj projekta je Udruga BIOM, a partneri su Javna ustanova Priroda, Poljoprivredna zadruga “Otok Krk” HEP – Operator distribucijskog sustava d.o.o. te Uprava za zaštitu prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH.

PHOTOS BY: Facebook Beli Visitors Center and Rescue Centre for Griffon and Vultures / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.