madalyn-cox-X2v9FugLEoc-unsplash

Na radost mnogih otočkih mališana, Cres dobio svoju prvu Malu slobodnu knjižnicu

GREEN_300_listici_sredina

Svi zainteresirani mogu i donirati knjige

Kako bi potakli mališane na čitanje, u gradu Cresu ovih je dana u dječjem parku osvanula Mala slobodna knjižnica gdje djeca mogu pronaći štivo za sebe, a ujedno se u ovo preslatku knjižnicu na kvarnerskom otoku mogu i donirati viškovi knjiga.

Od sada oni najmlađi na otoku Cresu željni čitanja mogu pronaći nešto za sebe u dječjem parku na “Šetalištu 20. travnja”. Naime, na inicijativu tamošnje Osnovne škole Frane Petrića, a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Cresa postavljena je Mala slobodna knjižnica.

Mala slobodna knjižnica

Na radost

Djeca sudjelovala u procesu izrade

Cjelokupni projekt pokrenula je školska knjižničarka Antonela Dunković, a dovršila Anika Žegarac. Kućicu je izradio stolar Fabio Fučić, a u izradi su sudjelovali učenici osmog razreda škole na Cresu koji su se na taj način ujedno upoznali i sa stolarskim zanatom.

Na radost mališana

Mala slobodna knjižnica namijenjena je svakom djetetu i svrha joj je poticanje čitalačke pismenosti. Također, u ovu preslatku otočku knjižnicu svatko tko želi može donirati knjigu ili slikovnicu koje se mogu slobodno uzimati, nositi kući i potom vraćati ili pak čitati u parku.

Mreža slobodnih knjižnica

Podsjetimo, nedavno smo pisali o projektu Mreža malih slobodnih knjižnica kojom je cilj izaći izvan prostora knjižnice i omogućiti svima što lakšu dostupnost knjigama, a uz to njeguje se i cirkularnost pa tako svatko tko ima viška knjiga može očistiti svoje police i obogatiti one ovih slobodnih knjižnica u gradovima.

Na radost mališana

PHOTOS BY: Facebook, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.