oluja naslovna

Na kalendaru svjetske meteorološke organizacije naći će se i fotografija hrvatskog lovca na oluje

GREEN_300_listici_sredina

Izabrana između njih 1000

Strašna oluja, koja je pogodila u srpnju ove godine unutrašnji dio Hrvatske, bit će obilježena i na kalendaru Svjetske meteorološke organizacije za 2024. godinu, a autor je Bruno Fantulin, lovac na oluje.

Svake godine UN-ova Svjetska meteorološka organizacija organizira natječaj za izbor najimpresivnijih fotografija klime i vremena diljem planeta Zemlje, a izabranih dvanaest fotografija ulazi na kalendar nadolazeće godine.

Na kalendaru za 2024. godinu tako će se naći i fotografija superćelijske oluje koja je zadesila Hrvatsku u srpnju, a čiji je autor poznati hrvatski lovac na oluje, Bruno Fantulin. Na izboru je, kako Fantulin objašnjava u RTL Direktu, bilo prijavljeno 1000 fotografija iz cijeloga svijeta, a njegova je izabrana da predstavlja mjesec ožujak.

“Oluja je izgledala zastrašujuće, davalo se naslutiti danima prije da će se dogoditi snažno nevrijeme. Nije se točno znalo koje će područje pogoditi, ali dan prije sam bio poprilično uvjeren da nam slijedi nešto što ćemo zapamtiti za život”, rekao je Fantulin za RTL Direkt, prisjetivši se oluje kakva se u Hrvatskoj ne pamti.

PHOTOS BY: Bruno Fantulin/Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.