300182669_332488632354685_2229195516238960596_n

Messi u polju kukuruza: Pogledajte što su mu navijači pripremili u čast

GREEN_300_listici_sredina

Uz pomoć strojeva napravili remek djelo

Navijači diljem Argentine na različite su načine odavali počast svojoj nogometnoj momčadi i Lionelu Messsiju koji im je donio naslov prvaka. Ipak, rijetki su otišli korak dalje i Messijevo lice stavili u polje kukuruza.

Nakon mnogobrojnih murala i tetovaža, lice Lionela Messija ovjekovječeno je i u – polju kukuruza u Argentini. Polje u Los Condoresu u središnjoj pokrajini Cordoba zasijano je pomoću algoritma koji je izračunao gdje će se sjeme posijati tako da je kukuruz, kada je izrastao, stvorio ogromnu vizualnu sliku Messijevog lica.

Koristeći alate za geokodiranje, strojevi znaju koliko sjemena po kvadratnom metru moraju staviti na određena mjesta kako bi stvorili kontrast za različite dijelove Messijeva lica, rekao je za Reuters Carlos Faricelli, inženjer poljoprivrede koji je dizajnirao kodiranje za strojeve koji siju sjeme prema precizno uzorku kako bi se stvorila konačna slika.

“Imao sam ideju napraviti šifru koja će ići u sijačice s Messijevim likom kao počast”, rekao je, dodajući da je tada šifru učinio dostupnom svim poljoprivrednicima diljem Argentine.

“Za mene je Messi nepobjediv. Sada su svjetski prvaci, drago mi je da se to može izraziti i usjevima”, rekao je Maximiliano Spinazze , poljoprivrednik koji je zasadio kukuruz u obliku Messijevog lica.

PHOTOS BY: Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.