alevision-co-8JSFzfj6mF0-unsplash-1152x1536

Stari željeznički kolodvor pretvorili su u Botanički vrt u kojem je više od 200 tropskih biljaka!

GREEN_300_listici_sredina

Omiljena destinacija brojnim turistima

Zapušteni željeznički kolodvor u Madridu pretvoren je u Botanički vrt koji oduševljava brojne turiste već dugi niz godina. Ondje je otvoren i restoran pa tako posjetitelji mogu uživati u ručku s pogledom na brojne tropske biljke.

Od starog željezničkog kolodvora iz 1851. godine Španjolci su napravili pravi botanički vrt s više od 7000 biljaka i 260 različitih vrsta. Posadili su ondje i palme i stabla mahagonija s Kube, banane s Filipina, stabla kokosa iz Polinezije pa čak i kritično ugrožene palme s otoka u Indijskom oceanu.

U drugom djelu vrta posađene su mesožderke, meksičke biljke voćne salate, Ginkgo Bilboa iz Japana, kao i kakaovac, afričke biljke kave i brojne druge egzotične i tropske biljke. Impresivna je to kolekcija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista u Madrid.

Botanički vrt

Spašene biljke

Noviji dio zgrade služi kao smještaj za nove brze vlakove, a povijesni dio kompleksa dom je za sve ovo mnogobrojne biljke i pokoja kornjača.
Naime, jezera koja su ondje napravljena dom su kornjačama koje su nekada bile kućni ljubimci, a koje su vlasnici napustili i bacili u divljinu.

Spasili su ih biolozi koji su ih doveli u Botanički vrt, umjesto da ih eutanaziraju kao invazivnu vrstu. U proljeće 2018. godine preselili su ih u park divljih života zbog prenapučenosti ribnjaka u kojem stanuju i zlatne ribice.

Na drugom katu nekadašnjeg kolodvora otvoren je i restoran pa tako posjetitelji mogu uživati u ručku sa spektakularnim pogledom na Botanički vrt.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels, Guliver image / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.