Koliko puta tjedno bismo trebali usisavati? Evo zašto je to najvažniji korak u održavanju doma

GREEN_300_listici_sredina

Izborom kvalitetnog usisavača održavanje postaje zadatak u kojem ćete uživati

Koliko god truda uložili u pomno osmišljavanje svog životnog prostora, briga i održavanje doma su pola posla ako želite dugo zadržati taj 'wow' efekt novouređenog interijera. Kućanski poslovi i održavanje doma, iako nam nisu omiljeni, nužni su da naš prostor ostane zdravo i ugodno mjesto za život. Usisavanje je jedan od najvažnijih i najjednostavnijih kućanskih zadataka koji ima trenutno vidljiv učinak, a kako ga pretvoriti u izliku da upalite svoju najdražu pjesmu i s užitkom odraditi tu dnevnu rutinu, saznajte u nastavku.

Uvriježeno mišljenje stručnjaka koji se bave čišćenjem je da bismo minimalno trebali usisavati jednom tjedno. Tako eliminiramo alergene, vidljive i nevidljive čestice prašine i nečistoće. Osim toga, na redovitom održavanju će vam biti zahvalne sve podloge u domu, posebno drveni podovi i tepisi koje prema neki preporukama treba usisati i dva puta tjedno.

Ako ste barem jednom uzeli usisavač u ruke znate kako se ovaj jednostavan zadatak može pretvoriti jako zamornu aktivnost kad zapinjete svuda. Ono na što se svi uglavnom žalimo je da nas glomazni usisavači sputavaju u čišćenju različitih površina od tepiha, poda, radnih ploča i stropa. Nije ni rijetkost da ne pokupe svu prljavštinu pa na kraju dugo čistimo što predstavlja i fizički teret za zglobove, ruke i ramena.

‘Lagan kao perce’

Srećom u posljednje vrijeme inovacije na tržištu kućanskih uređaja sve više obraćaju pažnju na ugodnost korištenja te efikasnost, a to pokazuje i novi Electrolux bežični usisavač serije 700. Iznimna usisna snaga u uređaju koji težak tek nešto više od 2 kg garantira da ćete s lakoćom očisti sve površine u vašem domu.

Ovaj najlakši model popularnog brenda izvrstan je izbor za osobe starije životne dobi te pomoćnik svima koji su limitirani mobilnošću ili se zbog različitih razloga ne smiju izlagati većim naporima. Ovaj uređaj neće opteretiti ni okoliš jer je izrađen od 60% reciklirane plastike.

Od poda do stropa

Mala težina ovog usisavač i kompaktan dizajn omogućuje da svoj prostor očistite doslovno od poda do stropa. Ono što doprinesi efikasnom čišćenju baš svih površina je i automatski način rada koji prilagođava snagu usisavanja ovisno o vrsti površine.

Osim prepoznavanja površina koje usisava, Electrolux usisavač serije 700 ima nastavak PowerPro za različite vrste površina, od tepiha do tvrdih podova. Laički rečeno ne postoji niti jedno mjesto gdje se prašina može skriti od ovog uređaja. Nastavak PowerPro stvoren je za tvrde podove jer može potpuno ukloniti nečistoće iz svih teško dostupnih mjesta kao što su pukotine u pločicama.

Baterija koja traje i traje

Electrolux usisavač serije 700 je bežičan, ali njegova izdržljiva baterija u kombinaciji sa snažnim motorom znače da vas uređaj nikad neće ostaviti na cjedilu. Jedno punjenje dovoljno je za 50 minuta usisavanja, što znači da će vaš dom nekoliko puta zablistati prije nego bateriju stavite ponovno puniti. Dodatno, inteligentan sustav upravljanja baterijom osigurava da izvuče maksimum iz baterije kako bi trajala što je moguće više godina.

 

PHOTOS BY: PR, Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.