beč grad
beč grad

Jedan europski grad je ponovno proglašen najboljim za život, a imamo i cijelu listu najboljih i najgorih

GREEN_300_listici_sredina
Što se tiče najgorih gradova za život, ukrajinski grad Kijev, koji je izostao s popisa 2022. zbog ruske invazije, ove je godine među zadnjima na popisu što je posljedica utjecaja rata.

Objavljeno je godišnje izviješće tvrtke The Economist Intelligence Unit u kojemu rangiraju najbolje i najgore gradove za život. Pri izboru gledaju na nekoliko kriterija: sigurnost, kulturu, zdravstvo, obrazovanje i infrastrukturu.

Na prvom mjestu ponovno je Beč. Taj grad osvojio je pohvale za infrastrukturu, izvanrednu kulturu i zabavu te besprijekorne obrazovne i zdravstvene usluge. Beč je više puta zauzeo prvo mjesto na ovoj listi.

Kanada također uspješna

Iza Beča nalazi se glavni grad Danske Kopenhagen koji od prošle godine drži drugo mjesto. Na listi ove godine ima velikih povratnika. Melbourne, koji je prošle godine bio na desetom, sada je na trećem mjestu. Sydney, koji se ranije nije nalazio ni u top 10 najpogodnijih gradova za život, sada je na četvrtom mjestu.

Kanada je doživjela veliki uspjeh na ovogodišnjoj listi. U najboljih deset našla su se čak tri  kanadska grada – Vancouver, Calgary i Toronto.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.