f_30093139_1280

FOTO Ponovno je viđena Vivi – ‘Kraljica skokova viških voda’

GREEN_300_listici_sredina

Lako ju je prepoznati

Vivi je prvi put viđena baš oko otoka Visa, a od tada ju brojni uočavaju. Naime, lako ju je prepoznati po ozljedi koju ima na leđnoj peraji.

Kod Vele Luke viđena je ženka dupina Vivi poznata po svojim spektakularnim skokovima koji oduševljavaju promatrače, objavili su iz Instituta Plavi svijet.
Istraživači ju viđaju još od 2008. godine na potezu između Visa i Lastova.

“Nakon našeg nedavnog susreta s Mijom u viškom arhipelagu te Zoom kraj Oliba, nedavno smo opazili još jednog našeg dupina iz programa #usvojidupina”, objavili su iz Instituta Plavi Svijet.

‘Kraljica skokova viških voda’

“Tijekom susreta plivala je zajedno s Vilijem, jednim od najboljih prijatelja s kojim je često viđamo. Hranili su se iza koćarice jugozapadno od Vele Luke i surfali na valovima. Vivi je lako prepoznati po njezinoj osebujnoj peraji. Drago nam je vidjeti da je dobro”, napisali su.

Vivi je prvi put viđena baš oko otoka Visa, a od tada ju brojni uočavaju. Naime, lako ju je prepoznati po ozljedi koju ima na leđnoj peraji.

Iako svi dupini vole skakati iz mora, Vivi nazivaju “kraljicom skokova viških voda”, a možete ju usvojiti na web stranici instituta.

PHOTOS BY: Institut Plavi svijet / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.