shallow-focus-photo-of-gray-steel-trash-bin-3529891

Zagreb dobio prvi smart sustav odlaganja smeća!

GREEN_300_listici_sredina

Eco Mobile je uveo inovaciju u skadištenju otpada

Nakon pandemije koronavirusa Zagreb je postao bogatiji za novi sustav skladištenja optada te samim time još više orijentiran prema zelenoj politici

Beskontaktne pametne spremnike za upravljanje otpadom od nedavno su postavljene na zagrebačkom Europskom trgu, a rezultat su višegodišnjeg rada domaćih stručnjaka. Pod okriljem tvrtke Eco Mobile koja se brine za elektronsku identifikaciju otpada postavljeni su spremnici za smeće koji će pomoći optimizaciji, skupljanju, odvajanju i odvozu zagrebačkog otpada.

Spremnici na Europskom trgu su automatizirani i omogućavaju prešanje sadržaja i smanjuju otpad i do 7 puta u odnosu na početnu veličinu: ”Kada se spremnik popuni do 80% od svoga kapaciteta, komunalnomu vozilu s pomoću aplikacije stiže informacija te ga u roku od 2 do 3 sata prazni. On se treba nanovo isprazniti sljedeći dan pa tako štedi ljudstvo i mehanizaciju jer klasične spremnike treba prazniti i po nekoliko puta dnevno.”, objašnjava osnivač Eco Mobilea Aleksandar Ivanović.

Iz Eco Mobilea ističu kako je ova instalacija u cijelosti hrvatski proizvod i ponosni su što je Zagreb u kojem je sustav pametnih spremnika patentiran postao i prvo mjesto na kojem su postavljeni ovi inovativni spremnici. Ovaj proizvod omogućuje beskontaktno odlaganje otpada jer nakon dvije sekunde stajanja ispred njega se mehanizam automatski pokreće otvaranjem vrata. Zeleni otok na ovoj lokaciji uključuje pametne spremnike za odlaganje otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže, stakla te sitnoga miješanog komunalnog otpada.

PHOTOS BY: Pexels, PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.