pexels-erik-scheel-95425

Velikogoričani anketom traže mjesto za novu tržnicu: “Lokacija nije problem, već šatorska prodaja”

GREEN_300_listici_sredina

Koju lokaciju vi birate?

Kao što su u nekim gradovima ruglo grada autobusni kolodvori, Velika Gorica čini se, muku muči sa svojom gradskom tržnicom. Trenutna improvizirana tržnica toliko nervira građane i gradsku vlast, da je iz ureda gradonačelnika izašla anketa kojom se građane poziva da predlože novo mjesto tržnice koja će zaista i ličiti na tržnicu.

Prije 10 godine gradska tržnica u Velikoj Gorici izmještena je iz prostora Tržnog centra. Tada je prebačena na gradski prostor u Školskoj ulici, kojim, čini se, građani nikad nisu bili zadovoljni. I kupci i prodavači se slažu u jednom, a to je da je gradska tržnica nakaradna, bez reda i kako ne liči na pravu tržnicu.

Gradonačelnik se akivno uključio 

Stoga je Grad pokrenuo anketu, kako je nazivaju i “mini referendum” kojim se od građana želi saznati koja bi lokacija odgovarala svima. “Želimo dugoročno riješiti pitanje gradske zelene tržnice i smjestiti je na lokaciju za koju građani misle da je najbolja. Na građanima je da iskažu svoje mišljenje, a na nama da to i provedemo u djelo. Velika Gorica zaslužuje imati primjerenu zelenu tržnicu i svojom veličinom i uređenjem”, izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

tržnica

“Ruglo grada, a ne tržnica”

Nije trebalo mnogo da se građani jave sa svojim prijedlozima, a poprilično su složni i da lokacija nije toliko bitna, koliko je bitno da tržnica ima adekvatan parkirni prostor, kao i da napokon dobiju tržnicu koja nije ruglo grada pod improviziranim šatorima. “Lokaciju ne treba mijenjati nego napraviti tržnicu, a ne šatorsku prodaju. Zakupiti i ujediniti sav prostor koji se može. Napraviti parking. Uvesti reda kako na samoj tržnici, tako i oko nje. Ukinuti prodaju na svakom čošku”, jedan je od komentara koji je naišao na odobrenje mnogih.

Anketa se sastoji od dva pitanja, od toga je jedno da odaberete predloženu lokaciju (Školska ulica ili Tržni centar), a ako imate neki treći prijedlog, upišete ga kao odgovor na drugo pitanje. Anketa je otvorena sve do 31. ožujka i možete ju pronaći ovdje.

 

PHOTOS BY: gorica.hr, Pexeles, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.