Uber do kraja godine u 60 europskih gradova prelazi na električna vozila

GREEN_300_listici_sredina

1.600 električnih vozila na ulicama Londona

Uber prelazi na vozila koja su prihvatljivija za okoliš, cijene za putnike neće se mijenjati, ali će vozači s električnim vozilom primati veću svotu novaca za zaradu.

Svijest o čišćem zraku i zdravijoj planeti pomalo, ali sigurno budi se u mnogim državama pa je prelazak na električna vozila u javnom gradskom prijevozu postao sve češći. Tako je vodeći se tom teorijom i jedan od trenutno najpopularnijih servisa za prijevoz gradom Uber ovih dana u Londonu prešao na električna vozila. Popularni Uber koji je prije nekoliko godina zaživio i u Hrvatskoj i time izazvao brojna negodovanja skupljih taksista, u britanskoj prijestolnici je još od siječnja 2019. godine počeo izdvajati nekoliko funti po prijeđenim kilometrima ne bi li na taj način uspio pomoći vozačima da za dvije godine kasnije prijeđu na električna vozila i time omoguće svojim klijentima na izgled jednak, ali znatno osvješteniji transport s jedne lokacije na drugu.

Time je prikupljeno 125 milijuna funti, a broj električnih Uberovih automobila u glavnom gradu povećan je sa 100 na 1.600 što je svakako veliki skok u brojci za okoliš prihvatljivijih vozila. Iako je opće poznato kako su električna vozila cjenovno skuplja od klasičnih automobila na gorivo, iz Ubera poručuju kako se cijene za putnike neće mijenjati, ali će vozači s električnim vozilom primati veću svotu novaca za zaradu. Također, do 2025. godine tamošnji Uberovci trebali bi svi potpuno prijeći na električna vozila, a iz mjeseca u mjesec sukladno s budžetom i mogućnostima na londonskim bi ulicama trebao rasti broj Uberovih električnih automobila.
– Kad se gradovi počnu otvarati, imamo priliku jednom u životu pokrenuti zeleni oporavak osiguravajući da svaki automobil u aplikaciji Uber u Londonu je potpuno električan. – izjavio je za strane medije Jamie Heywood generalni manager Ubera za istočnu i sjevernu Europu.


– Iako već imamo preko tisuću električnih automobila na ulici, i dalje se udružujemo s vozačima kako bismo im pomogli da se prebace na električno vozilo i jako smo uzbuđeni što vozačima nudimo mogućnost odabira električnog vozila bez dodatnih troškova, omogućujući svima da koji koriste naš servis su dio u stvaranju zdravijeg zraka i da sudjeluju u čišćenju gradskog prijevoza – dodaje.
Pogodnosti koje se nude vozačima za prelazak na električna vozila zaista su vrlo dobra, a kako tvrdi Heywood, Uberovci također imaju i pogodnosti na javna gradska punjena automobila, a u planu je i izgradnja punionica za njihove vozače.
Osim u Londonu, do kraja godine ovom je servisu plan oko uvođenja električnih automobila proširiti na više od 60 europskih gradova u koji potencijalno ulaze i naši gradovi, u prvim redovima Zagreb gdje je vožnja Uberom postala vrlo važan segment u taksi prijevozu.

PHOTOS BY: Unsplash, Uber.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.