242143326_242167697707638_4509684175699033107_n

Tvrtka Kendall Jenner krenula u proizvodnju održivih cigli od otpada agave

GREEN_300_listici_sredina

Održivi poslovni plan

Kendall Jenner manekenka, poduzetnica i reality zvijezda krenula je u novi poduzetnički pothvat, no ovaj put sa znatno održivijom i humanom crtom. Naime, od otpada proizvodnje iz njezine destilerije tekile proizvodit će opeke koje će donirati meksičkoj državi gdje je tvrtka smještena.

Poznata manekenka i jedna od najpoznatijih sestara u obitelji Kardashian Jenner Kendall Jenner odnedavno ima i svoju destileriju za tekilu, a prije nekoliko dana je objavila i kako će se tvrtka popularnog meksičkog pića okrenuti prema održivosti. Naime, gostujući u emisiji The Tonight Show with Jimmy Fallon rekla je da će od otpada iz proizvodnje tekile početi proizvoditi opeke. “U našoj destileriji pronašli smo način da iskoristimo otpad od agave, vlakna agave i otpadne vode te izgradimo ovu održivu ciglu koju ćemo donirati zajednici Jalisca”, izjavila je 25-godišnja zvijezda. Jenner je dodala i kako su ove održive cigle od otpada iz destilerije već korištene za izgradnju pola bolnice u ovoj meksičkoj saveznoj državi, također su se već isporučivale i ljudima kojima su potrebni domovi. 

Nije prvi put da su meksički inovatori izrađivali cigle od prirodnih materijala. Pokret arhitekata skupljao je višak sargassuma (morske alge) koji se u velikim količinama iznio na obale tamošnjih gradova te su ga iskoristili za izradu cigli za lokalne građevinske projekte. Iako su Kendall nedavno prozvali na društvenim mrežama zbog njezine kampanje za 818 Tequilu koja je u svibnju kada je puštena na tržište razgrabljena u svega nekoliko sati, mlada poduzetnica ne brine oko loših komentara, već kreće u nove poduzetničke vode s održivom ciglom koja će biti donirana u humanitarne svrhe. “Uz spašavanje planeta, važno je da budemo i prijateljski nastrojeni prema zajednici”, zaključila je Jenner. 

PHOTOS BY: Instagram, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.