mljet
mljet

Jučer na Mljetu izmjereno rekordnih 40 Celzijusa, a evo gdje će danas biti najviše temperature

GREEN_300_listici_sredina

I dalje vruće

Jučer je prvi puta ove godine izmjereno više od 40 Celzijevih stupnjeva, točnije 40,2 stupnja, i to na Mljetu u 15 sati.

I danas se nastavlja toplinski val, a DHMZ je izdao crveno upozorenje za tri hrvatske regije – Riječku, Splitsku i Dubrovačku, ističući kako temperature tamo mogu ići i do 35 Celzijevih stupnjeva.

U narančastom su, pak, Zagrebačka, Karlovačka, Gospićka i Kninska regija. U potonjoj će temperature danas biti rekodne i ići do čak 37 Celzija.

Idući tjedan promjena

“Do ponedjeljka gotovo posvuda vruće, mnogima i sparno, pri čemu do nedjelje i nastavak toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, uz većinom suho i sunčano vrijeme, a u prvom dijelu novoga tjedna stiže promjena – pad temperature, pljuskovi, grmljavina, ponegdje moguće i olujno nevrijeme”, rekla je za HRT prognostičarka Tanja Renko.

Jučer je, inače, prvi puta ove godine izmjereno više od 40 Celzijevih stupnjeva, točnije 40,2 stupnja, i to na Mljetu u 15 sati. Vruće je bilo u Kninu gdje je živa pokazala 37 Celzijevih stupnjeva, jednako kao i u Pločama i Zadru.

PHOTOS BY: DHMZ, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.