Naslovna aktivni odmor

Aktivni odmor u prirodi za punjenje baterija

GREEN_300_listici_sredina

Stresan način života i predugi boravak u zatvorenom prostoru pokrenuli su trend aktivnog odmora u prirodi. I samo hodanje uz rijeku ili boravak u šumi već su dovoljno dobra aktivnost.

Predlažemo vam da ponekad odete izvan svoje „comfort zone“ i krenete istraživati svijet odmora, koji možda ipak nije odmor.

Pustolovine su tu da tvore sjećanja za cijeli život!

Planinarenje postaje sve popularnije što i ne iznenađuje s obzirom na brojne prednosti koje donosi, od boravka na svježem zraku do povećanja fizičke kondicije. Planinarenje nije klasičan sport jer nije natjecateljskog karaktera no boravak u prirodi i kretanje po čistom gorskom zraku predstavlja aktivan način odmora. Unatoč uloženom fizičkom naporu, planinarenje ispunjava energijom i zadovoljstvom i samim time ono je aktivni odmor u svakom smislu te riječi.

Gotovo u svakom dijelu naše domovine pronaći ćete male planinske rajeve. Mjesta netaknute prirode i velikih prirodnih ljepota, mjesta za rekreaciju, odmor, uživanje i učenje. I srećom, cijela priča ne staje samo na prekrasnim brdima i planinama.

Rafting na rijekama u Hrvatskoj prekrasan je način da doživite nenarušenu prirodu Hrvatske. Rafting je idealan za zbližavanje ljudi, zato je vrlo popularan kao odabir za team building, momačke ili djevojačke zabave i općenito za skupinu prijatelja i rodbine željnih avanture. Sama ideja spuštanja niz brzace neke rijeke, izbjegavanje stijena i skakanje sa slapova u gumenom čamčiću zvuči pomalo ludo? Uživajte u pjenušavim vodama koje vas vode kroz spektakularne zelene klance i kanjone i uživajte u veličanstvenom krajoliku.

Rafting

Kad smo već kod vode, što kažete na jednodnevni izlet u vodeni park? Od najmanjeg člana obitelji do djedova i baka – svi će uživati u danu provedenom u vodi i smijehu. Vodeni parkovi predstavljaju savršen plan za uživanje u ljetnim radostima za cijelu obitelj. Spustite se niz beskrajne tobogane, skačite s najviših trampolina i uronite u nevjerojatne bazene te uživajte u aktivnom odmoru na vodi. Ako ipak niste veliki obožavatelj vode, zaobiđite vodeni park i krenite prema adrenalinskom parku!

Adrenalinski turizam sve je popularniji u našoj zemlji. Rezerviran samo za najhrabrije, donosi sasvim novo iskustvo koje osim ubrzanog pulsa, donosi sasvim novi pogled na mjesto na kojem se nalazite i život općenito. Od Istre preko Gorskog kotara do Dalmacije, naći će se zip lineovi s najljepšim pogledom, bungee jumping s najpoznatijih mostova, parkovi s visećim stazama među krošnjama, paintball i još toliko ludih aktivnosti za izlet kojeg ćete prepričavati generacijama.

Padobranski let zasigurno je jedno od najuzbudljivijih iskustava i osjećaj koji ostaje za cijeli život. Iako je već uobičajen na našoj obali, nikako nije dosadan. Pogled koji se s visine pruža je čaroban, a doživljaj možete podijeliti s najboljim prijateljem ili djevojkom odnosno dečkom. I dok vi uživate u visinama iznad mora, kitesurferi ostaju na vodi. Ovaj ekstremni sport na vodenim površinama, posljednjih godina sve je popularniji i na jadranskoj obali. U njemu se koristi zmaj koji leti na pogon vjetra te daska kojom se kitesurfer kreće po površini mora i za razliku od ostalih adrenalinskih atrakcija, za kitesurfing će vam trebati obuka. Kiteati možete naučiti u Sabunikama kod Nina, Bolu na Braču te na ušću Neretve.

Kitesurfing

Ljetovanje ljudi većinom povezuju s izležavanjem na plaži, sunčanjem i kupanjem, no to već odavno nije dovoljno za savršeno ljeto. Adrenalinske atrakcije postale su sastavan i nezaobilazan dio odmora. Kad bolje promislimo, aktivnog odmora.

PHOTOS BY: Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.