Znate li tko je Thiago Mazza i gdje u Hrvatskoj možete vidjeti njegov mural?

GREEN_300_listici_sredina

Svjetski street art umjetnik

Rođeni Brazilac Thiago Mazza svojim je nadzemaljski prekrasnim radovima okupio široku zajednicu zaljubljenika u ulične murale, a nešto više od godinu dana nakon što je jedan Mazzov mural osvanuo u Vukovaru, za Green.hr je otrio riječ, dvije o svom radu i ljubavi prema prirodi

Zaljubljenicima u street art i urbane murale tog ljeta 2019. godine srce je malo brže zakucalo kada je u sklopu umjetničkog projekta VukovART u Vukovaru najavljeno da će Thiago Mazza biti jedan od umjetnika koji će predstaviti svoj rad na fasadi jedne stambene zgrade. Onima koji su malo manje upućeni u opus ovog umjetnika, jednostavno ćemo reći – ovaj čovjek radi jednostavno najljepše street murale posvećene umjetnosti. No, nije Thiago, inače Brazilac rođen 1983. godine u brazilskom Belo Horizonteu, oduvijek risao murale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thiago Mazza (@mazzolandia) on

Karijeru je započeo kao student grafičkog dizajna u Minas Geraisu, i njegov se rad, živopisni print, protezao kroz mnoge objekte popularne kulture. Počevši od printa na odjeći i obući, preko cover albuma, do slika koje prezentiraju čovjeka kao dio prirode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thiago Mazza (@mazzolandia) on

A od 2010. Thiago Mazza je isključivo i prije svega street artist. I tu sva magija počinje. Gigantski listovi, prikazi prirode poput Edenskog vrta, rajske ptice, cvjetovi bajkovitih oblika… Toliko je toga veličanstvenog u umjetnosti ovog Brazilca da je jednostavno nevjerojatno da netko može takvu ljepotu prirode prenijeti na fasadu zgrade. Kako zapavo teče kreativni proces ovog Brazilca? Sve počinje šetnjom kroz prirodu. Šuma, liva, polje… što god Thiaga u tom trenu inspirira. Fotoaparat je uvijek uz njega. Koliko god je lijepo upijati prirodu u punini kroz vizualno, kamera je ta koja donosi konačni sud.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thiago Mazza (@mazzolandia) on

Bira najljepše kadrove i pažljivo ih fotografira. Sada je već velik dio posla napravljen. Nakon istraživanja na terenu sve su fotografije konačno na njegovom telefonu i Thiago može početi sa selekcijom. Koji od uhvaćenih kadrova će najbolje izgledati u obliku murala?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thiago Mazza (@mazzolandia) on

Onda slijedi najzabavniji proces – konačna izrada murala. Uvijek okružen kvalitetnim timom, Mazza počinje kreirati najčarobnije prizore kojima daje život poslovnim zgradama, bolnicama, napuštenim tvornicama… Sve urbanistični skladno, moment prirode koje Mazza unese u prostor je jednostavno fascinantan. Priroda i umjetnost su napokon postale jedno!

PHOTOS BY: PR, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.