Znate li što je ZelEn? I mislite li da vam treba u kućanstvu?

GREEN_300_listici_sredina

Društveno odgovorni i ekološki osviješteni

Zelena energija polako, ali sigurno preuzima domaće tržište, a najbolji primjer je ZelEn!

Po prvi puta na tržištu električne energije u Hrvatskoj, HEP Opskrba na tržištu je predstavila jedinstven proizvod, ZelEn. Novost ovo koncepta je što je riječ o zelenoj energiji koja se dobiva isključivo iz obnovljivih izvora. U suradnji s partnerima, Hrvatska elektroprivreda promiče ekološki pristup proizvodnji i afirmiranju održive izvora energije. ZelEn je namijenjen svim korisnicima HEP opskrbe koji su se u svom poslovanju odlučili na društveno odgovorno ponašanje i brigu prema okolišu.

Cijena ZelEna je oko 1,5 kunu/MWhu viša. Gledajući po primjeru, tvrtka koja ima godišnju potrošnju 1.000.000 kWh za zelenu energiju će izdvojiti 1497 kune više godišnje ili oko 125 kuna mjesečno. Električna energija se dobiva 100 % iz obnovljivih izvora, a podrijetlo joj se dokazuju ukidanjem dovoljnog broja jamstva podrijetla električne energije u registru jamstava podrijetla električne energije kojeg vodi Hrvatski operator tržišta energije (HROTE), u skladu s važećom Metodologijom utvrđivanja podrijetla električne energije i Pravilima o korištenju registra jamstava podrijetla električne energije.

Kupac ZelEn-a stječe pravo na korištenje zaštićenog žiga ZelEn, te postaje Prijatelj prirode u promotivne i marketinške svrhe za vrijeme trajanja Ugovora o proizvodu ZelEn. Do sada je u Fond ZelEn prikupljeno 3 400 000 kuna, a smanjeno je više od tona emisije CO2 uz korištenje ZelEna. Broj zadovoljnih kupaca trenutačno broji 130, a prijave za ZelEn su dostupne putem weba!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.