kateryna-hliznitsova-3hvogcU-aTw-unsplash

Znate li što je Mreža malih slobodnih knjižnica i ima li je vaše selo? Doznajemo gdje se postavljaju!

GREEN_300_listici_sredina

Kultura čitanja svima i svugdje

S ciljem promicanja kulture čitanja, Grad Đurđevac počinje s oformljavanjem malih slobodnih knjižnica diljem svojih prigradskih naselja. Ovim projektom knjižnica želi izaći izvan prostora knjižnice, posjetiti prigradska naselja i doprijeti do malih zajednica kojima je do knjiga teže doći.

To što živite u manjim naseljima, ne znači da trebamo zanemariti kulturu čitanja. Tim povodom male knjižnice stižu diljem Hrvatske, u ovom slučaju u đurđevačka sela. Naime, nakon što je Ministarstvo kulture i medija početkom godine odobrilo financiranje čak sedam programa koje knjižnica provodi sa svojim korisnicima, sada je stigla i obavijest da je knjižnica uspješno osigurala i dodatnih 3 tisuće eura za projekt Mreža malih slobodnih knjižnica koji podrazumijeva postavljanje malih slobodnih kućica – knjižnica u prigradskim naseljima Grada Đurđevca.

Knjižnica izvan knjižnice

Ovim projektom knjižnica želi izaći izvan prostora knjižnice, posjetiti prigradska naselja Grada Đurđevca i doprijeti do malih zajednica kojima je teže doći do knjiga. Uz kućice planirane su i razne dodatne aktivnosti poput čitateljskih izazova, radionica i pričaonica kojima će djelatnice Gradske knjižnice uveseljavati djecu i odrasle na otvorenom.

Za svakoga po nešto

Stanovnici prigradskih naselja će uskoro moći slobodno zaviriti u kućice u kojima će za početak biti slikovnice, dječje knjige, knjige za mlade te beletristika za odrasle, uzeti knjigu koja im se sviđa, a kad je pročitaju vratit će je u kućicu. Usluga posudbe knjiga je besplatna za sve. Cilj ovog hvalevrijednog projekta je promicati pismenost i ljubav prema čitanju te povećanje dostupnosti knjiga ljudima različite dobi i financijskih mogućnosti.

PHOTOS BY: Grad Đurđevac, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.