Zagreb, 300423.
Danas je odrzan jos jedan Projekt Ilica: Q ART - Festival solidarnosti, zajednistva i suosjecanja. Buduci da je pao na Svjetski dan Jazza uz trgovce i umjetnike tamo su bili i mnogobrojni glazbenici.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Znamo za super lokaciju u gradu za odličan slow fashion šoping i osvježenje

GREEN_300_listici_sredina

Rukotvorine i odjeća od lokalnih obrtnika i kreativaca

Velik segment djelovanja ArtiZanata leži u uključivanju lokalne zajednice kroz radionice, sajmove i predavanja. Svi su pozvani priključiti se ovom interaktivnom programu, a uz osvježavajuće piće probudite kreativca u sebi i podržite domaće rukotvorstvo!

Kreativna zajednica Artizanat i ove sezone smješta svoj interaktivan ljetni program u dobro nam poznate prostore Vintage Industrial Bara. Summer Craft Spot otvoreno je događanje koje započinje velikim sajmom rukotvorina i umjetnina zvanim Kreativni boravak 10.6. 2023., a traje do 22.7. 2023. s kontinuiranim mjesečnim održavanjem velikih sajmova (10 do 17 h) uz manje subotnje sajmove (17 do 21h) na tjednoj bazi.

Kao i na dosadašnjim sajmovima Artizanata, uz širok spektar lokalnih handmade proizvoda, možete sudjelovati na radionicama koje će probuditi kreativca u svakome od nas. Na prvom Kreativnom boravku mlada dizajnerica i umjetnica Nika Vrbica provest će vas korak po korak kroz ukrašavanje vlastitog primjerka tote torbe oslikavanjem i kolažom šarenih ostataka materijala koje opskrbljuje varaždinski pogon za ekološki print na tekstilu – Caspar.

Promišljanje maksimalne iskoristivosti materijala kroz “zero waste” i “slow fashion” principe zajednička je crta ArtiZanata i Caspara, a ovakvim radionicama otvorenim za sve, svijest o važnosti brige za okoliš kroz oporabu materijala interaktivno i praktično se prenosi na javnost.

Lokalni obrtnici i kreativci 

ArtiZanat je kreativni kolektiv koji okuplja lokalne obrtnike, umjetnike i kreativce koji stvaraju jedinstvene proizvode vlastitim rukama. Unatoč razlikama u izboru alata i sirovina, svi članovi dijele ljubav prema stvaranju i želju da svojim radom uljepšaju našu svakodnevicu. Njihova ponuda je jedinstvena i sasvim posebna. Od nakita i odjeće do potrepština za kuću, vrijednim rukama pospješuju polet i snagu malog poduzetništva u Hrvatskoj, uz to promovirajući spori i održivi način života.

Velik segment djelovanja ArtiZanata leži u uključivanju lokalne zajednice kroz radionice, sajmove i predavanja. Svi su pozvani priključiti se ovom interaktivnom programu, a uz osvježavajuće piće probudite kreativca u sebi i podržite domaće rukotvorstvo!

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.