Znamo za lakšu verziju pizze s pedeset posto manje kalorija. Imamo recept

GREEN_300_listici_sredina

Ovo ne smijete preskočiti

Za ljubitelje talijanske kuhinje koji broje kalorije.

Pizza je bez sumnje mnogima pri vrhu liste kada je riječ o omiljenim jelima. Ipak, mnogi će, pazeći na kalorije, preskočiti ovaj specijalitet talijanske kuhinje. Upravo za potonje  pronašli smo lakšu verziju. Radi se o pinsi, idealnom izboru za one koji se ne žele odreći prepoznatljivog okusa pizze, a koji pritom tragaju za ponešto laganijom verzijom.

Ova ukusna delicija u prošlosti se pripremala od žitarica i mješavine vode s jednostavnim dodacima poput ružmarina, soli i dakako nezaobilaznog maslinova ulja. Jedinstveni je to spoj focaccie i pizze koji potječe još iz vremena starog Rima. Zahvaljujući posebnom tijestu koje se priprema od mješavine brašna s manje glutena i koje se dulje fermentira, pinsa ima znatno manje kalorija i masnoća.

Sastojci:
  • 1 gotova pinsa baza
  • 1 zrela breskva
  • 200 g veganskog sira
  • 2 žlice aceta balsamica
  • rukola po želji
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po ukusu
  • listići svježeg bosiljka
Priprema:

Najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa, a zatim operite breskvu, izvadite košticu i narežite na tanke šnite. Izmrvite veganski sir po želji, mi smo koristili mozzarellu, a vi možete po vlastitom izboru. U zagrijanu pećnicu stavite gotovu pinsa bazu na kojoj ste prethodno ravnomjerno rasporedili sir (pinsu možete kupiti u većini supermarketa). Pecite dok se sir ne rastopi, a kora ne postane hrskava. Posložite kriške breskve, začinite balzamičnim octom, maslinovim uljem i soli i paprom. Ukrasite rukolom.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels, Canva / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.