20220302_125041

Znamo za jedan odličan event u centru Zagreba, gdje kupnjom majica pomažete ugroženim risovima

GREEN_300_listici_sredina

Spas ugroženih vrsta

Brend Swanky Mint Clothing izbacio je liniju majice koja posvećena ugroženim životinjskim vrstama u Hrvatskoj u prvom redu risevima, a u četvrtak 24. ožujka organiziraju i događaj u sklopu kojeg ćete moći saznati sve što vas zanima o ovim životinjama.

Brend eko odjeće Swanky Monkey Clothing (SMC) izbacio je novu majicu koja je posvećena ugroženim životinjama u Hrvatskoj. Kako kažu, željeli su da ova eko majica bude više od komada odjeće i da ovaj put služi kao podsjetnik da trebamo brinuti za naše životinje koje su jako bitan dio ekosustava i prirode o kojoj se treba brinuti. Iz tog razloga pokrenut je projekt LIFE Lynx – da se zaustavi izumiranje dinarske i jugoistočne alpske populacije risa. To će se postići naseljavanjem 14 životinja iz Slovačke i Rumunjske i nizom aktivnosti u različitim područjima upravljanja populacijama risa. Znanstvena istraživanja ukazuju da će risovi ponovno izumrijeti ako se ne nasele nove životinje koje će povećati genetsku raznolikost populacije. Kupnjom ove majice donirati ćete 10% od iznosa majice udruzi BIOM koja je službeni partner projekta LIFE Lynx i koji zajednički rade da pomognu ugroženim životinjama u Hrvatskoj i okolo.

Tim povodom se u četvrtak, 24. ožujka održava i event u sklopu kojeg ćete moći saznati sve što vas zanima o ovim životinjama, o radu udruge i gdje će oni koji žele, moći donirati udrugama samostalno ili uz kupnju SMC majice. Event počinje u 16h i traje do 20h, a sve se odvija na predivnoj terasi Swanky Monkey Gardena u Ilici 50.

Podsjetimo, Swanky Monkey clothing je projekt pokrenut iz ljubavi prema zelenom načinu života, brizi za okoliš, izbjegavanju brze mode i njenog neizbježnog utjecaja na svijet. Cilj je i dobiti još jednu platformu kroz koju se može širiti glas i znanje o našem utjecaju na svijet i raznim načinima kako bismo mogli to promijeniti. Mjesto gdje možemo davati savjete, pričati o idejama, i stvarati nešto a sve kroz ekološko i etičko poslovanje. “Ovaj put smo se okrenuli životinjama, pogotovo onima koje su ugrožene i pronašli smo udruge koje se bave njihovom zaštitom kako bismo probali pomoći kako god možemo i kako na kraju, ova majica ima veći smisao od komada odjeće”, ističu iz SMC-a. Nova majica, kao i prijašnje je pažljivo odabrana da bude kvalitetna i da uz prikladnu brigu o njoj, traje zaista dugo. Sweatshirt dolazi u maslinastoj, mint i svijetlorozoj boji sa crnim dizajnom risa na leđima, i jednostavnim SMC sprijeda.

PHOTOS BY: press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.