Sezona trešanja je i službeno otvorena, a ovi vjesnici ljeta preukusni su na razne načine. Kompoti, džemovi, štrudle, torte, sokovi samo su neki od načina na koje možete iskoristiti trešnje čija je blagodat za naše zdravlje neprocjenjiva. Trešnje su bogate kalijem, tijaminom, vitaminom B6 i još mnogim drugim hranjivim tvarima neophodnim za funkcioniranje našeg organizma. Stoga kada ćemo jesti trešnje nego sad kad je njihova sezona?! Ako maštate o nekom receptu na koji možete iskoristiti ovo neodoljivo voće i je i lagana ljetna salata s kvinojom i pistacijem. Donosimo vam recept. Uživajte!
Potrebno vam je:
- Trešnje
- Kvinoja
- Pistacio
- Luk
- Limun
- Začini po želji
- Jabučni ocat
- Listići mente
.
Očistite koštice od trešanja i prepolovite trešnje na pola. Za to vrijeme stavite kuhati kvinoju (količina je ovisna o tome za koliko osoba pravite salatu). Nakon što je skuhate, ostavite da se ohladi, a pritom isjeckajte pistacio, luk i iscjedite sok od limuna. U zdjeli pomiješajte trešnje i kvinoju i dodajte sve preostale sastojke. Posipajte po salati listiće mente, po želji.
Dobar vam tek!