Adela Mese - Spring Fling

Znamo gdje se nalazi cvjetna romansa u središtu Zagreba koja oduzima dah

GREEN_300_listici_sredina

Oda proljeću

Jeste li čuli za Spring Fling? U Zagrebu je otvoren prvi flower market, a sve to s potpisom zagrebačkog kreativnog ureda Adela Mese koji u sklopu organizacije evenata i vjenčanja, ujedno radi i prekrasne cvjetne aranžmane.

Samo za Spring Fling, aranžmani su dobili i ime. Bilo da ste Klafrača, Zbigecana ili Grintava, iz jednog od najpoznatijih zagrebačkih prolaza u koji se smjestila ova cvjetna izložba definitivno nećete izaći praznih ruku.
– Htjeli smo zapravo oživjeti ovo mjesto jer smatramo da ima potencijala za “nešto više”. Isto tako, željeli smo približiti ljudima što mi zapravo radimo, s obzirom na to da ova cvjetna izložba prikazuje samo djelić onoga čime se mi sve bavimo. U ovom slučaju čak nije toliko fokus na cvijeću koliko je na čitavom ambijentu jer i postav oko Kampice u kojoj možete kupiti cvjetne aranžmane nosi naš potpis. – otkriva nam Barbara Adela Šečković, osnivačica Adela Mese tima.

Kada zakoračite u ovu romantičnu cvjetnu kulisu smještenu tik ispred poznatog zagrebačkog hotela Jägerhorn, odmah ćete ugledati već spomenutu Kampicu. Riječ o renoviranoj vintage kamp kućici koja je ovoga puta poslužila kao prodajno mjesto prekrasnih cvjetnih aranžmana
– Pokušavajući napraviti odmak od klasičnih cvjetnih aranžmana, odlučili smo se s obzirom na lokaciju gdje se trenutno nalazi Spring Fling, a koja doista podsjeća na taj nekadašnji zagrebački šarm, nazvati naše aranžmane epitetima Zbigecana, Grintava i Klafrača jer cvijeće se u 99% slučajeva kupuje ženama – tvrde. Svi ti navedeni epiteti opisuju i ženske pripadnice Adela Mese Tima. Upravo su one došle na ideju da ova cvjetna romansa u središtu grada, u ova teška i izazovna pandemijska vremena, unese bar malo pozitive i vjere u bolje sutra.

Naime, ako se vratimo u davnu 1827.godinu – ova mirna oaza u centru metropole koja je ugostila ovu putujuću cvjetnu družinu poznatu po kreativnim rješenjima –  saznajemo da je ovo mjesto svojedobno bilo nezaobilazno zagrebačko društveno središte! Pa tako uopće ne čudi da se dobri stari Lovački rog prometnuo u omiljeno mjesto bana Josipa Jelačića, ali i Ljudevita Gaja.
Ako tražite idealan poklon ili jednostavno proljetnu dekoraciju za dom, na ovom mjestu uz navedeno, možete se i opustiti te uživati u raznovrsnoj ponudi pića, i to svakim danom od 10 do 18 sati pa tako sve do Uskrsa.

PHOTOS BY: Promo / Andrea Gržičić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.