braden-jarvis-TwAT6O9zZ6U-unsplash

Pobjednički kadrovi: Ovo su fotografije životinja koje su nasmijale cijeli svijet

GREEN_300_listici_sredina

Potvrdio žiri

Nagradu Comedy Wildlife Photography Awards utemelji su profesionalni fotografi i strastveni zaštitnici prirode, a ovogodišnji pobjednici osvojili su vrijedne nagrade.

Trenutak kad mladunče lava nespretno pada sa stabla fotoaparatom je ulovila Jennifer Hadley. Za tu je fotografiju osvojila prvo mjesto na prestižnom natjecanju i postala ukupna pobjednica. Riječ je o nagradi Comedy Wildlife Photography, a natjecanje pokušava potaknuti očuvanje prirode na pozitivan način, kroz smiješne kadrove životinja i prirode.

Hadley je fotografiju opisala rečenicom „Vjerojatno mu je prvi put i odlučio je jednostavno krenuti“ i tako osvojila žiri. Mladunče nije ozlijeđeno, spremno ga je dočekala mama, kako je rekla Jennifer.

Bilo je pet pobjednika u različitim kategorijama. Artur Telle Thiemann osvojio je prvo mjesto u „podvodnoj kategoriji“ za fotografiju ribe koja izgleda kao da se smiješi objektivu. Jia Chen je osvojila prvo mjesto u kategoriji portfelja za svoju seriju fotografija koja prikazuje Cooperovog jastreba kako igra nogomet u Kanadi.

Organizatori natjecanja čestitali su svim pobjednicima, a posebno Hadley, koja je osvojila safari, torbu za kameru i ručno izrađeni trofej. “Kapa dolje svima koji ste se prijavili! Učinili ste natjecanje najboljim dosad i jedva čekamo da vas vidimo sve i sljedeće godine”, objavili su.

Nagradu Comedy Wildlife Photography Awards utemeljili su 2015. godine Paul Joynson Hicks i Tom Sullam, obojica profesionalni fotografi i strastveni zaštitnici prirode.

PHOTOS BY: Comedy Wildlife Photography / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.