318413097_219646767158065_7092497352310106447_n

Zimska romantika u Sloveniji: Ne smijete propustiti snijeg na Bledu

GREEN_300_listici_sredina

Izgleda veličanstveno

Nazivaju ga još i slovenskim biserom, a inače je i jedini prirodni otok u susjednoj nam zemlji. Sljedećih nekoliko dana ondje će padati snijeg. Nemojte propustiti priliku da posjetite Bled!

Na samo dva sata vožnje od Zagreba krije se fantastična lokacija za izlet, a koja je ovih dana posebno romantična. Pao je snijeg na Bledu, a to znači samo dodatne posjetitelje na tom području koje je uvršteno u na kartu najljepših mjesta na cijelom svijetu. U hladnoći, okovan moćnim planinama, dvorac koji je izgrađen na samoj litici privlači brojne turiste i iz Hrvatske, a otočić u Bledskom jezeru najveća je atrakcija.
.

Ondje je moguće provozati se brodom koji neodoljivo podsjeća na popularnu venecijansku gondolu. Na otočiću se smjestila crkva Marijina Uznesenja iz 15. stoljeća, koju je također moguće obići,a do čijeg zvonika vodi točno 99 stepenica. Prema legendi, svatko tko se popne na zvonik i pozvoni zvoncem ima pravo na ispunjenje jedne životne želje.

Ugrijati se možete u obilasku dvorca, najstarijeg u cijeloj Sloveniji, koji se nalazi na visini od 130 metara, a u kojem se nalazi vinarija i poznati restoran. Utvrdu mnogi nazivaju anđelom čuvarom Bledskog jezera, a cijelo područje poznato je po tradicionalnim kremšnitama, ali i bledskim kavanama. Kako tvrde lokalci, svaka se kremšnita kad ju položite na tanjur mora zaljuljati kako bi posjetitelji mogli razlikovati original od kopije. Osim toga, lokalno stanovništvo tvrdi da su upravo oni autori originalne recepture koja seže u 1953. godinu.

PHOTOS BY: Instagram Bled Lake, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.