pexels-roman-odintsov-7691101

Želite ekstra meke i čiste ručnike? Imamo jednostavne trikove

GREEN_300_listici_sredina

Omekšivač nije uvijek saveznik

Srećom, postoji jedan jednostavan i jeftin trik koji može obnoviti vaše ručnike i vratiti im svježinu. A finesa leži u samo dva sastojka – sodi bikarboni i octu – s time da može i bez sode.

Premda omekšivači koje najčešće koristimo u kućanstvu po svojem imenu insinuiraju da bi trebali činiti našu odjeću mekšom, s ručnicima je često slučaj da, unatoč našoj brizi i njezi, oni postaju kruti i s vremenom sve slabije upijaju.

“Nikad ne perite svoje ručnike omekšivačem. Omekšivač sadrži vosak i ulja. Ulje odbija vodu, što znači da ako perete ručnike omekšivačem, neće imati toliku mogućnost upijanja kao prije”, objasnila je TikTokerica Vanesa Amaro.

Srećom, postoji jedan jednostavan i jeftin trik koji može obnoviti vaše ručnike i vratiti im svježinu. A finesa leži u samo dva sastojka – sodi bikarboni i octu – s time da može i bez sode.

@vanesamaro91

Did you know that ? #cleantok #cleanfreak #cleanhack #cleaningtiktok

♬ Nobody.knows – Brenky

Priprema

Prije nego što krenete s pranjem ručnika, pripremite pola ili cijelu šalicu octa i isto toliko sode, ovisno o tome perete li punu perilicu ili pola.

Izvedba

Postoje dva načina na koje možete izvesti ovaj trik.

Prvi je da ručnike stavite u kadu ili posudu u kojoj ćete ocat pomiješati s toplom vodom te tako ostaviti ručnike da stoje pola sata do nekoliko sati. Pazite da ručnici budu potpuno potopljeni i da ima dovoljno vode da ih prekrije. Jednom kad prođe to vrijeme, izvadite ručnike i ocijedite ih te preko njih nanesite sodu bikarbonu. Stavite ručnike u perilicu i pokrenite regularno pranje.

Drugi je da ocat stavite u perilicu umjesto omekšivača, a sodu raspršite po ručnicima prije ili nakon što ih stavite u perilicu.

 

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.