roberto-nickson-Zvnf63bvOxk-unsplash

Zelena politika: Ovaj američki grad planira zabraniti izgradnju novih benzinskih postaja

GREEN_300_listici_sredina

Budućnost je električna

U pokušaju smanjenja emisija stakleničkih plinova, u Los Angelesu počelo se govoriti o zabraniti izgradnje novih benzinskih postaja. Ako se to dogodi, L.A. bi postao najveći grad u SAD-u koji provodi takvu zabranu.

Vijećnik Los Angelesa Paul Koretz trenutno radi na izradi zelene politike kojom bi se zabranila gradnja novih benzinskih postaja te se nada da će se ova mjera početi provoditi već tijekom ove godine. O sličnim mjerama razmišljaju i drugi kalifornijski gradovi, poput Windsora i Santa Rosa, a o tome razmišljaju i u New Yorku.

Koretz je u priopćenju za javnost rekao: “Završavamo bušenje nafte u Los Angelesu i prelazimo na potpuno električnu novogradnju. Okrećemo se prema prijevozu bez fosilnih goriva. L.A. je savršeno mjesto za provođenje ove mjere.”

U L.A.-u se više od 70% gradskog stanovništva vozi automobilom na posao, dok 6,8% na posao dolazi javnim prijevozom. Time bi L.A. postao najveći grad u SAD-u koji bi zabranio izgradnju novih benzinskih postaja, objavio je The Guardian.

“Naše svakodnevne loše navike uništavaju prirodne sustave o kojima ovisimo. Stvarno je na gradovima da zaustave klimatske promjene”, rekao je Andy Shrader, član vijeća u Koretzovu uredu. “Ako imate rak pluća, prestanite pušiti. Ako vaš planet gori, prestanite emitirati ugljik.”

Kampanju, poznatu kao pokret Sigurni gradovi, podržava i ekološka neprofitna organizacija Stand.earth, koja pomaže zajednicama u ograničavanju fosilnih goriva. Kažu kako bi zabrana benzinskih postaja pomogla smanjiti emisije, poboljšala bi javno zdravlje i smanjila kontaminaciju vode naftom koja nerijetko curi iz spremnika starih benzinskih postaja.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.