heart-shape-hands-surrounds-colorful-plasticine-planet

Zelena kompanija: Aktivnostima na radnom mjestu do podizanja svijesti o zaštiti okoliša

GREEN_300_listici_sredina

Hvalevrijedna zelena inicijativa

PLIVA kroz projekt "Zelena kompanija" želi smanjiti svoj utjecaj na okoliš, a nakon niz zelenih promjena u svojim radnim prostorijama, odlučila se za još jedan eco-friendly pothvat. Naime, na ulaze i izlaze svojih objekata postavlja spremnike za jednokratne maske kako bi se one propisno zbrinule.

Farmaceutska kompanija PLIVA i Teva grupa, čija je PLIVA ponosna članica, usredotočene su na podizanje kulture brige o okolišu, zdravlju i sigurnosti, poštivanjem visokih standarda očuvanja okoliša te zaštite na radu vlastitih zaposlenika. Svjesni su da odgovornim djelovanjem pomažu u osiguravanju, kako njihove dugoročne održivosti, tako i onog najvažnijeg – poboljšanja zdravlja svih nas. U nastojanju da neprekidno napreduju u pogledu održivog razvoja te zaštite okoliša, ulažu značajna sredstva te čine važne racionalizacije i modernizacije u vlastitim proizvodnim procesima čime kontinuirano unaprjeđuju ekološke standarde u interesu lokalne zajednice, ali i same kompanije.
Kroz različite aktivnosti sustavno naglašavaju važnost zaštite okoliša, u PLIVI su se odlučili na implementaciju novog projekta pod nazivom “Zelena kompanija” kojim žele podići svijest o tome kako se njihove aktivnosti na radnom mjestu odražavaju na okoliš i zajednički započeti mijenjati navike u svrhu smanjenja utjecaja njihove kompanije na isti.

S projektom su započeli krajem 2020. godine te su se u toj prvoj fazi nazvanoj “Zeleniji ured” usredotočili na smanjenje potrošnje papira i jednokratne plastike koje zajedno čine gotovo 90% svog uredskog otpada. Riječ je o materijalima koje je vrlo lako izbjeći, ili barem smanjiti, te su kroz različite oblike komunikacije i edukacije naglašavali važnost promjene vlastitih navika te usvajanja novih praksi poput elektronskog pohranjivanja, obostranog ispisa, upotrebljavanja staklenih čaša te mnogih drugih.

Uz gore navedeno, na najfrekventnijim punktovima njihovih lokacija postavili su i vizualne podsjetnike na ove odgovornije navike. Krajem veljače ove godine započeli su s novim korakom u sklopu ovog projekta. S obzirom na to da su jednokratne maske postale svakodnevica, odlučili su se upravo na postavljanje spremnika za njihovo prikupljanje na različitim mjestima njihovih proizvodnih lokacija u Zagrebu i Savskom Marofu. Osim što postoje jasna pravila za korištenje jednokratnih maski, postoje i jasne upute o adekvatnom zbrinjavanju onih iskorištenih kako ne bi predstavljale prijetnju za zdravlje ili okoliš. U želji da daju svoj doprinos smanjenju ove količine otpada, osiguraju njihovo propisno zbrinjavanje te spriječe da iste završe u okolišu, spremnike su postavili na svim izlazima iz objekata i samih lokacija kako bi svojim zaposlenicima omogućili njihovo jednostavno, a ispravno odlaganje. PLIVA će prikupljene iskorištene maske propisno zbrinuti i spriječiti da dospiju u okoliš.

PHOTOS BY: FreePik, Pexels, Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.