306186073_380695800920854_1292212930654911015_n

Zavirite u Život, prvi veganski zero waste kafić u Hrvatskoj!

GREEN_300_listici_sredina

Ugodni ambijent u kojem ništa nije prepušteno slučaju

"Život Caffe" prvi je domaći veganski i zero waste kafić koji se smjestio u Poreču. Njegova je vlasnica Anamarija Prgomet koja već godinama živi takav život, a u njemu je baš sve onako kako bi trebalo biti - višenamjensko, ponovno upotrebljivo, organsko i minimalističko.

Da minimalizam i zero waste mogu ići ruku pod ruku s ugostiteljstvom, dokaz tome je i Život Caffe, prvi veganski kafić i zero waste u Hrvatskoj. Ovaj preslatki kafić smjestio se u Poreču, a njegova osnivačica je Anamarija Prgomet, osnivačica pokreta “Zero Waste Hrvatska”, Slavonka koja već više od pet godina i sama živi prema načelima nestvaranja otpada.

U Život Caffeu sve je onako kako bi trebalo biti, minimalističko, ekološki osviješteno, a otpada nema. Sve što ćete naći u ovom porečkom kafiću može se ponovno upotrijebiti, a plastike nema. Sva su pića u staklenim bocama s povratnom naknadom, šećer i čaj kupuje se u rinfuzi, slamke su staklene ili metalne, voda je dostupna svima iz slavine, cjenik je drveni, a jedino što tamo stvara otpad su tuljci od trake za kase i metalni čepovi.

Kafić podupire domaće uzgajivače pa tako tamo možete isprobati pića lokalnih proizvođača, a voće koje ćete tamo naći kupljeno je tog dana na tržnici. Vlasnica je pazila da i uređenje prostora bude što održivije, pa je dio sjedećeg namještaja pronašla na Facebook stranici “Sharing is caring”, platforme čija je i jedna od pokretačica, a na kojoj korisnici poklanjaju drugima stvari koje više ne koriste.

Anamariji koja i sama živi takvim održivim životom ovakva “politika” poslovanja sigurno nije bila nikakva nepoznanica, a vjerujemo kako mnogim gostima ovaj prvi domaći veganski kafić služi i kao svojevrsna edukacija kako i na koji način neke navike preslikati u svoj život.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.