Zavirite u ormar glumice Ane Begić Tahiri: “Gomilala sam odjeću u ormaru, a sad ju prodajem i dijelim na Instagramu

GREEN_300_listici_sredina

"Apsolutno podržavam cirkularnu modu"

U ormaru glumice Ane Begić Tahiri uistinu se skriva, a kako sama kaže gomila svašta. Odjeća koju nikad nije odjenula, odjeća koju je nosila tek jednom, dvaput. Sad se primila u koštac s prepunim ormarom i odlučila prodati i podijeliti sve što joj ne treba, jer manje je svakako više.

Nije prošlo ni nekoliko dana, a pretinac s porukama na Instagramu glumice Ane Begić Tahiri pretrpan je upitima. Razlog? Dramska prvakinja HNK-a Zagreb otvorila je Instagram stranicu putem koje prodaje svoje nošene i manje nošene odjevne predmete.

Win-win postala clean-clean situacija

Haljine, kombinezoni, odijela, sandale, cipele, sve to možete pronaći ako na Instagramu utipkate “begas_baggage”, a po cijeni od 30, 50 eura možete za sebe pronaći uistinu pregršt zanimljivih komada odjeće, od kojih je rijetko što nošeno više od jednom. Dapače, mnogo toga gomilalo se u ormaru glumice, a da ni ona sama nije stigla odjenuti. “Još u lockdownu sam krenula sortirati svoju odjeću i u jednom sam trenutku krenula raditi i sve me to odnijelo u nekom drugom smjeru, a odjeća se samo gomilala. Neke stvari uopće nisu nošene, a neke tek možda jednom”, rekla nam je Ana koju smo uhvatili u pauzi od silnih poruka i slanja pošiljaka.

U razgovoru nam je otkrila kako je već mnogo toga donirala, a i na ovoj stranici će također poklanjati neke stvari. Ideja se kaže nam, dugo “krčkala”, a ovih je dana napokon odlučila pokrenuti Instagram stranicu. “Mislim da je ovo odlično čišćenje mog ormara, ali i moje duše i tijela i nadam se da sam barem nekoga razveselila i da će biti zadovoljni kupljenim”, kaže nam glumica te ovo naziva svojom clean-clean situacijom, potencijalno i korakom u neke vinatge vode kojima još iskreno priznaje, nije koračala.
“Što se tiče vintage trgovina, moram priznati da dosta pratim, ali iskreno nisam nikad kupila u takvim dućanima. Moje kolegice već dugo preferiraju takvu kupnju, a ja to apsolutno podržavam i vjerojatno ću i ja početi”, ističe.

Manje je više

Da je manje više, otkrila je odrastanjem. “Moja mama uvijek govori: “Kupi jednu, ali vrijednu stvar, a ti kupuješ tisuću njih i opet nemaš što odjenuti.” Kao tinejdžerica nikad ju nisam razumjela što time hoće reći, a sada ju potpuno shvaćam. I ja sad neke takve stvari ne želim dati, jer kad vidim na fotografijama neke komade odjeće ili nakita koje je moja mama podijelila bude mi žao jer se radi o vrijednim i kvalitetnim stvarima koje recimo danas mogu nositi ja ili kasnije netko moj”, prepričava.

Mali kotačić promjene

S Anom smo otvorili i temu cirkularne mode, za koju smatra kako je kod nas zaživjela tek nedavno. “Apsolutno sam za cirkularnu modu, i veselim se ako sam ovim svojim “projektom” i ja barem mali dio toga”, zaključuje Ana Begić Tahiri.
Procedura je vrlo jednostavna, javite se u poruku na Instagramu, rezervirate svoj željeni komad odjeće, ostavite podatke, a poštarinu snosite vi. Povrata nema, a kako piše na njezinoj stranici, za dostavu u Zagrebu možete dogovoriti lokaciju za preuzimanje.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.