Zavirili smo u “OrMar”, riječku radnju za najam svečane odjeće u kojoj se cijela obitelj može odjenuti

GREEN_300_listici_sredina

Odaberi, isprobaj, unajmi, zablistaj i vrati

Na adresi Primorska 1b na riječkim Grbcima smjestio se "OrMar" iz kojeg ćete svi izaći glamurozni i svečani. Riječ je o radnji za najam svečane odjeće za velike i one najmanje gdje po pristupačnim cijenama možete posuditi haljinu i odijelo te haljinice i odjelca za vaše mališane, nositi za određenu prigodu i nakon toga vratiti. Pogodujete i svom novčaniku, prostoru u ormaru, ali i okolišu jer gomilanja neiskoristive odjeće nema. Genijalno zar ne?

Kupiti ili posuditi pitanje je sad? Iako smo gotovo svi priviknuti na ovu prvu opciju, koliko nam je gomilanje svečane odjeće zaista potrebno u ormaru? Dogodi li vam se često da određenu haljinu ili odijelo nosite samo za jednu određenu priliku i nakon tog taj odjevni predmet više nikad ne izvadite iz ormara? Poučena time i na vlastitom primjeru, Riječanka Daniela Bilić odlučila je otvoriti “OrMar”, svima dostupnu radnju u kojoj svatko može biti prekrasno odjeven, a da time uštedi nešto novaca, napravi mjesta u vlastitom ormaru, ali i brine o okolišu.

Za djecu i odrasle

Kako nam je otkrila vlasnica, ideja oko otvaranja “OrMara” došla je spontano. “Veliki sam ljubitelj haljina i za svaku prigodu voljela sam imati novu haljinu. Razmišljala sam kako bi bilo idealno da postoji mjesto gdje se haljine mogu unajmiti i vratiti i tako imati veliki izbor svečane odjeće, bez da i jedan komad kupiš. Tako sam, za početak, preselila svoje haljine da usreće još neku ženu, a s vremenom kupila sam i stotinjak novih, u svim bojama i veličinama, da svatko može pronaći nešto za sebe”, rekla nam je vlasnica.

U Danielinom “OrMaru” svatko može nešto pronaći za sebe ili za svoje najmlađe. “U OrMar-u možete pronaći svečanu odjeću za curice i dječake; za krštenja, pričesti i krizme, kao i haljine, kombinezone u veličini 34 pa do 48. Poslovna odijela; koja su nam prilično posebna, imamo za najam na 15 dana, tako da ih uspijete iznositi. Trenutno brojimo oko 300, 400 svečanih komada”, otkriva Daniela.

Pristupačne cijene

Ova radnja za najam odjeće otvorena je u studenom prošle godine pa kako kaže vlasnica, mnogi još na području Rijeke nisu otkrili čar iznajmljivanja, ali potražnja je sve veća.”Ugodno me iznenadila količina upita i posjeta. Nadam se da će sve više ljudi uvidjeti da nema potrebe za skupljanjem stvari u ormarima; pogotovo onih koje odjenemo jednom, dvaput i više ih ne nosimo. Bolje je taj novac iskoristiti na neke druge stvari koje nas vesele, putovanja i druženja”, rekla nam je Daniela u čijem “OrMaru” možete pronaći svečanu odjeću po cijeni između 20 i 70 eura ovisno o kojem je komadu riječ.

Termin za probu se ne naplaćuje

Procedura oko najma otkriva nam Daniela, poprilično je jednostavna. “Javite mi se na broj mobitela 099/2855255, na Facebook ili na Instagram profil; pronađemo vam idealan termin koji Vam odgovara te dogovorimo probu u trajanju od 45 minuta da pronađemo idealnu kombinaciju. Termin za probu se ne naplaćuje”, ističe nam Daniela u čijoj biste radnji uskoro mogli pronaći i njezine kreacije.
Obožavam dizajnirati haljine i velika mi je želja do kraja godine pokrenuti svoju liniju haljina koje će biti dostupne za najam i nadam se, usrećiti još žena, kao što je i dizajniranje istih usrećilo mene”, zaključuje.

PHOTOS BY: Privatni album / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.