101329819_2535028870092072_1808477543213599781_n

Zašto Victoria i David Beckham pretvaraju garažu na svom imanju u špilju za šišmiše?

GREEN_300_listici_sredina

Supružnici u borbi za bioraznolikost

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Beckhamovi su se obvezali očuvati biološku raznolikost oko njihovog imanja u ruralnoj Engleskoj. Planiraju imanje pretvoriti u utočište za šišmiše i ptice te izgraditi koridor za divlje životinje.

Victoria i David Beckham planiraju izgraditi koridor za divlje životinje u blizini svoje vile u Cotswaldsu u Velikoj Britaniji u sklopu petogodišnjeg obećanja da će podržavati lokalnu bioraznolikost. Bivši nogometaš i modna dizajnerica od 2016. posjeduju imanje koje su kupili za 6 milijuna funti. Slavni par nedavno se prijavio za izgradnju eco-friendly garaže s otvorenim krovom koja bi privlačila ptice i šišmiše i bila sigurno mjesto u kojem mogu graditi gnijezda. Međutim, vijeće okruga West Oxfordshire u početku je stavio veto na njihovu ideju zbog zabrinutosti za okoliš.

Costwolds, slavno područje prirodnih ljepota na jugu Engleske, proglasio je prošle godine ekološku opasnost zbog eskalirajućih prijetnji bioraznolikosti regije. “Preuzet ćemo vodeću ulogu u ovoj izvanrednoj situaciji i u oporavku okrugu radeći s partnerima u županiji i jugozapadnoj regiji kako bismo pomogli našoj prirodi”, rekla je tada vijećnica Rachel Coxcoon.

Prema službenici vijeća za bioraznolikost, Esther Frizell-Armitage, novi projekt Beckhamovih mora aktivno poticati autohtone vrste. To će uključivati pričvršćivanje kutija za ptice i šišmiše na novu zgradu te sadnju izvornih živica koristeći najmanje šest različitih vrsta drveća za stvaranje koridora za divlje životinje. Ti koridori ili hodnici povezuju različita staništa i pomažu migraciju, širenje i druga važna prirodna ponašanja različitih vrsta.

Beckhamovi također moraju provoditi petogodišnji plan održavanja i ne smiju koristiti vanjsko osvjetljenje kako ne bi ometali noćnim divljim životinjama, kao što su jazavci, ježevi i lisice. Supružnici će moći raditi na ekološki prihvatljivoj garaži i uređenju okoliša samo izvan sezone gniježđenja ptica (od veljače do kolovoza). Zahtjev je sada prilagođen tako da uključuje ove dodatne mjere zaštite za lokalne divlje životinje (prema prijedlogu vijeća i stručnjaka za ekologiju koje su angažirali Beckhamovi), a trenutno ih pregledava tim Vijeća za bioraznolikost.


Važno je istaknuti da su hodnici za divlje životinje instrumentalan i isplativ način za podršku divljine u krajoliku kojim sve više dominiraju poljoprivreda i ljudsko djelovanje. Približno 70% UK-a trenutno se koristi kao obradivo zemljište, a ranije ove godine UN je upozorio da trenutni ciljevi zaštite okoliša neće biti dovoljni za očuvanje biološke raznolikosti. Potpora ili sadnja novih živica mogao bi biti jedan od najboljih načina za ujedinjavanje područja koja su trenutno fragmentirana poljoprivredom (a posebno monokulturom). Ono bi čak moglo pomoći Velikoj Britaniji da dosegne nultu stopu emisije ugljika skladištenjem ugljika, čišćenjem zraka i smanjenjem rizika od poplava.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.