Zaljubite se i vi u održivu kolibu smještenu u Gorskom kotaru gdje nema ni interneta ni loših vijesti

GREEN_300_listici_sredina

Šume kao jedina melodija

Između Mrkoplja i Begovog Razdolja smjestila se samoodrživa koliba "Šume pjevaju" u kojoj nema ni televizora, a ni interneta, vatru palite sami, a vodu dobivate iz cisterne. Povratak Majci prirodi kakav bi mnogima godio ovih dana.

“Šume pjevaju” ime je drvene kolibe u Gorskom kotaru koja u svakom smislu te riječi opravdava svoj naziv. Mir je tamo svakodnevica, a zvuci šuma jedina melodija koju ćete čuti. Jer sve su druge uistinu suvišne. Između Mrkoplja i Begova Razdolja nekad poznatog sportskog naselja, smjestila se održiva koliba koja je kao stvorena za bijeg od stvarnosti, vreve grada i užurbanog života, nekad glavnog krivca za sav nakupljeni stres.

Smještaj u vlasništvu obitelji Rački pravo je mjesto za punjenje baterija, mjesto gdje sve brige možete staviti na čekanje. Ova drvena kuća prostire se na 50 četvornih metara i svoja je vrata za turiste otvorila prije nešto više od godinu dana. U njoj nećete naći WIFI, televizor, struju od 12 volti dobivat ćete preko solarnih panela, a voda se puni iz cisterne, dok za potrebe sanitarnog čvora tamo koristite kišnicu te spada u kategoriju robinzonskog smještaja, što znači da boravak u ovoj kolibi iziskuje i svojevrsne vještine preživljavanja.

Ako želite upaliti vatru, odnosno ugrijati prostorije zaboravite na stiskanje gumbića, već je potrebno pripremiti drva i zapaliti kamin, baš kao i roštilj, ali i pažljivo koristiti vodu iz spremnika. Sve su to male čari ove bajkovite kolibe za koju vlasnici tvrde kako je boravak tamo istinsko vraćanje Majci prirodi, a to vam mogu potvrditi i oni koji su u njoj boravili.

Koliba zbog koje ćete se zaljubiti u nekadašnju prošlost naših djedova i baka može primiti četiri osobe te uključuje spavaću sobu s manjom dnevnom sobom, mini kuhinju opremljenu hladnjakom, pločom za kuhanje i pećnicom, kupaonicu s tušem, te vrt i terasu koja je ako nas pita, najkorišteniji dio ovog smještaja.

Bilo da je ljeto ili zima, pogledi koji okružuju ovaj smještaj pravo su bogatstvo za dušu, pa nećete požaliti doći ovdje kad je sve u cvatu ili pak kad šume prekrije bijeli prekrivač, jer ovdje nećete naći uramljene slike nekih nepoznatih krajolika i pejzaža, ovdje svatko tko dođe živi barem na trenutak tu sliku.

PHOTOS BY: Instagram, booking.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.