sven-kucinic-4Ns5przo-Ng-unsplash

Zahvaljujući vrijednim rukama ovih ljudi, glavni grad nakon utakmica i dočeka Vatrenih ponovno blista

GREEN_300_listici_sredina

Noćni sati čišćenja ulica

Tone smeća skupile su se ovih dana na glavnim trgovima svih gradove što zbog prijenosa utakmica, a što finalno za doček Vatrenih. Tako je bilo i na glavnom zagrebačkom trgu. Tko stoji iza noćnih sati čišćenja da grad vrati u prvobitno stanje? Ovi vrijedni radnici Čistoće.

Proteklih tjedana cijela je zemlja disala kao jedno. Razlog? Kao i uvijek nogomet i naši spektakularni Vatreni. Prijenosi utakmica na trgovima svih gradova, a kasnije i nezapamćeni doček na trgu bana Josipa Jelačića. Sve su to divne manifestacije nakon kojih ostane hrpa smeća, a malo tko se pita tko stoji iza ekspresno brzog čišćenja ne bi li gradovi nastavili funkcionirati.

Kako su izvjestili iz Gradske Čistoće Zagreb, tijekom cijelog Svjetskog nogometnog prvenstva, nakon utakmica koje je igrala naša reprezentacija, pojačano se čistilo i pralo ulice, a posebno nakon dočeka reprezentacije. “Želimo istaknuti izniman trud naših zaposlenika, koji su odmah nakon najvećeg zabilježenog skupa u gradu Zagrebu, doveli ulice u blistavo stanje”, napisali su iz Čistoće.

Na trasi, nakon prolaska reprezentacije čistilo se s 21 zaposlenikom, 3 čistilice i 4 cestara, u trećoj smjeni rada od 22 do 6 sati ujutro. Prizori prije i poslije čišćenja uistinu su nevjerojatni, a na svemu im svi mi itekako moramo biti zahvalni.

PHOTOS BY: cistoca.hr, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.