pexels-shvets-production-7512880 (1)

Zagrepčani, počela besplatna podjela žutih i smeđih vrećica: Evo koliko ih dijele i kako do njih

GREEN_300_listici_sredina

Za bezbrižno razdvajanje

Zagrebačka Čistoća danas je najavila ponovnu podjelu besplatnih vrećica za plastični i metalni otpad kao i za biootpad, odnosno popularne žute i smeđe vrećice. Riječ je o godišnjoj zalihi koja je raspodijeljena ovisno o tome živite li u kući ili zajednici.

Nakon što je uveden novi model razvrstavanja otpada u gradu Zagrebu, sada je službeno započela i podjela besplatnih vrećica za plastičnu i metalnu ambalažu i vrećica za biootopad, odnosno žutih i smeđih vrećica za građane. Riječ je o godišnjoj zalihi vrećica koje su građani Zagreba i ranije dobivali te ih uskoro mogu ponovno očekivati.

Tako će korisnici koji žive u obiteljskim kućama dobiti 26 žutih vrećica za odvojeno skupljanje plastične i metalne ambalaže od 60 litara i 13 žutih vrećica od 120 litara, odnosno dvije role, a zajednice korisnika dobivaju dva paketa vrećica, odnosno jedan paket od 26 žutih vrećice za odvojeno skupljanje plastične i metalne ambalaže od 60 litara te jedan paket sa 104 biorazgradive smeđe vrećice za odlaganje biootpada od 10 litara. Vrećice dostavljaju djelatnici podružnice Čistoća. Ovdje možete pronaći raspored odvoza otpada za plastičnu i metalnu ambalažu te biootpada.

PHOTOS BY: Facebook, Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.