jilbert-ebrahimi-b0p818k8Ok8-unsplash (1)

Zagrepčani, koju ste naljepnicu dobili na spremniku za odlaganje otpada?

GREEN_300_listici_sredina

Ophodnja s GPS lokatorima

Zagrebačka Čistoća od sredine mjeseca krenula je s obećanim - zaposlenici GPS lokatorom provjeravaju kante pridržavaju li se građani pravilnog razvrstavanja otpada te na svaku od njih lijepe naljepnice ovisno o tome kakvo stanje nađu u kantama.

Uoči početka primjene novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada u Zagrebu, spremnici za odlaganje miješanog komunalnog otpada opremljeni su posebnim dodatkom – okruglom plavom naljepnicom: SAMO ZA ZG VREĆICE. Kako tvrde iz Čistoće, naljepnice su svojevrstan podsjetnik sugrađanima da su dužni pridržavati se nove gradske odluke o primjeni standardiziranih vrećica, a nakon što će biti gotovo mjesec dana otkako se počeo primjenjivati novi model razvrstavanja, koji podigao mnogo prašine, djelatnici Čistoće od sredine listopada provjeravaju izravno na terenu u kojoj mjeri se zaista koriste standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada. “Naši sugrađani koji pravilno odlažu svoj miješani komunalni otpad znat će da je njihov spremnik prošao provjeru po novoj naljepnici”, tvrde iz Čistoće.

“Naime, plave naljepnice zahvale s tekstom: Hvala što pravilno odlažete otpad! lijepimo na spremnike onih korisnika koji se pridržavaju pravila i svoj miješani komunalni otpad odlažu u ZG vrećice, kako bi im i na ovaj način dali do znanja da je njihov trud s naše strane zamijećen i cijenjen. Do sada smo na ovaj način zahvalili korisnicima u više od tisuću višestambenih zgrada i obiteljskih kuća”, kažu iz Čistoće.

Od ovog tjedna spremnici za miješani komunalni otpad korisnika koji se ne pridržavaju gradske odluke dobivaju žutu naljepnicu: UPOZORENJE! OVO JE SPREMNIK SAMO ZA ZG VREĆICE. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji.

Posebne ophodarske službe Čistoće provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i, u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada, fotografiraju sadržaj spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja. Na taj način pratit će se i statusi po kvartovima. “U ponedjeljak su kontrolu prošli spremnici obiteljskih kuća u Sesvetama, gdje su naši ophodari na više od 80% spremnika zalijepili naljepnicu HVALA”, stoji u objavi.

PHOTOS BY: www.cistoca.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.