tomašević

Zagrebački gradonačelnik najavio prelazak Uprave na električna i hibridna vozila

GREEN_300_listici_sredina

Odgovorni vozni park Gradske uprave

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave u kojoj je najavio da će polovina automobila u njihovom voznom parku biti na hibridni ili električni pogon.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave. Osvrnuo se na tri najvažnije teme, od kojih je jedna bila vezana i za javnu nabavu za najam vozila. Kako je izjavio na konferneciji, Tomašević i njegov tim poništili su natječaj za najam čak 150 motornih automobila vrijedan 4 i pol milijuna kuna. “To je jedna od prvih stvari koju smo napravili. Sada traje javno savjetovanje za postupak javne nabave 50 automobila i tu će trošak godišnje iznositi 1,8 milijuna kuna, odnosno ukupno 5,4 milijuna kuna bez pdv-a za tri godine” rekao je gradonačelnik koji Zagreb vodi sada više od 100 dana.

Osim poništenja natječaja, novost koja se tiče održivosti i ekološke odgovornosti svakako je informacija da će polovina novih automobila biti hibridna i električna. “Ono što je ovdje isto novo, osim dnevnog najma koji je znatno fleksibilniji, otprilike polovina ovih automobila bit će na hibridni ili električni pogon tako da tom smislu i naša uprava koja želi što više promovirati zelenu javnu nabavu, odnosno javnu nabavu koja smanjuje ugljični otisak“, izjavio je Tomašević te dodao kako na neki način žele mijenjati korištenje voznog parka od strane Gradske uprave što ima i svoje uštede goriva kao i drugih po okoliš važnih beneficija.

PHOTOS BY: Green.hr, Unslash, Grad Zagreb / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.